Mardinli Esnafın Gözü Ankara’da

Mardinli Esnafın Gözü Ankara’da
Esnaf şurası, 16 yıl aradan sonra Ankara’da toplandı. İki gün sürecek toplantıda Perakende Yasası ile tüccar, esnaf, sanatkar gibi tanımların netleştirilmesi bekleniyor.

- Esnaf şurası, 16 yıl aradan sonra Ankara’da toplandı. İki gün sürecek toplantıda Perakende Yasası ile tüccar, esnaf, sanatkar gibi tanımların netleştirilmesi bekleniyor.

Ankara’da iki gün sürecek 4. Esnaf Şurası başladı. Toplantıda odalar, birlikler, federasyonlar ve konfederasyon çatısı altında toplanan esnaf ve sanatkarlar sorunlarını gündeme getirerek, çözüm önerilerini hükümetle tartışacak. 16 yıl sonra düzenlenen şuraya ilk kez Cumhurbaşkanı da katıldı. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından düzenlenen 4. Esnaf ve Sanatkarlar Şurası’nda görüşmeler öncesinde beş ana başlık belirlendi. Bunlar mevzuat- tanım değişiklikleri, vergi ve sosyal güvenlik, mesleki eğitim, finansman ve yenilikçilik olarak sıralandı. Mardin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Doğan Gazan, toplantılar sonrasında çıkacak sonuçtan umutlu olduklarını söyledi. Doğan, esnafın tanımı konusunun da şuranın önemli olduğunu belirterek, kimin esnaf, kimin tacir olduğunun belirlenmesinin gündeme taşınacağını ifade etti.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.