Marmara’da Görüntülendi

Marmara’da Görüntülendi
Nesli tükenmekte olan Akdeniz fok balığı Marmara Denizi’nde görüntülendi. Nadir görülen Akdeniz foklarının Biga Yarımadası kıyılarında bulunan mağaralarda yaşadıkları tespit edildi. Sualtı Araştırma D...

Nesli tükenmekte olan Akdeniz fok balığı Marmara Denizi’nde görüntülendi. Nadir görülen Akdeniz foklarının Biga Yarımadası kıyılarında bulunan mağaralarda yaşadıkları tespit edildi.

Sualtı Araştırma Derneği - Akdeniz Foku Araştırma Grubu (SAD-AFAG) Çanakkale’nin Biga Yarımadası kıyılarında nesli tükenmekte olan ve çok nadir görülen Akdeniz fok balıklarının yaşadığını ortaya çıkardı. Yaklaşık 6 aydır süren çalışmalar neticesinde SAD-AFAG, 12 memeli türünden biri olan Akdeniz foklarının Çanakkale’nin Biga Yarımadası kıyılarında bulunan mağaralarda yaşadıklarını tespit etti. Yaşam alanları tespit edilen foklar, SAD-AFAG tarafından su üzerinde ve altında görüntülendi.

Sualtı Araştırma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ozan Veryeri, Akdeniz foklarına ulaşmak için yaptıkları çalışmaları ve sonuçlarını, Richmond Otel’de düzenlenen toplantıda anlattı. Veryeri, bölgeye yapılması planlanan termik santrallerin foklara zarar vereceğini iddia ederek, “Canlının bu alanı kullandığı belgelendi. Mağara içi çekimler karadan gözlemler video ve fotoğraf çekimiyle belgelendi. Kıyılarda yapılması planlanan 7 termik santralin yıkıcı etki yapacağı ilgili kurumlara sunulmuş olan raporda belirtilmişti” dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.