Marmaris’te Kırsal Turizm Çalışmasında Sona Gelindi

Marmaris’te Kırsal Turizm Çalışmasında Sona Gelindi
Marmaris Belediyesi İngiltere’nin Leeds Üniversitesi ile ortaklaşa hazırladığı çalışma ile “Kırsal Turizm “potansiyelinin Araştırılması ve geliştirilmesine yönelik çalışmada sona gelindi. Yaklaşık 1 a...

Marmaris Belediyesi İngiltere’nin Leeds Üniversitesi ile ortaklaşa hazırladığı çalışma ile “Kırsal Turizm “potansiyelinin Araştırılması ve geliştirilmesine yönelik çalışmada sona gelindi. Yaklaşık 1 aydır süren çalışma kapsamında 14 mahallede araştırma yapıldı.

Marmaris Belediyesi bölgenin kırsal turizmden yeterli payı alması için çalışma başlattı. Bu kapsamda İngiltere’nin Leeds Üniversitesi’nden Marmaris’e gelen Alessia Martini, Sylwia Trabka ve Amelie Herzel’den oluşan öğrenci araştırma ekibi 1 ay boyunca kırsal bölgede, turizmin geliştirilmesi için neler yapılması gerektiği konusunda çalışmalarda bulundular.

Mahalle muhtarlarının desteğiyle Çetibeli, Çamlı, Karaca, Yeşilbelde, Hisarönü, Orhaniye, Turgut, Selimiye, Bozburun, Söğüt, Taşlıca, Bayır, Osmaniye ve Turunç Mahallelerinde işyeri sahipleri, işyeri çalışanları, otelciler, çiftçiler, arıcılar, mahalle sakinleri ile anket çalışması yapıldı. Diğer taraftan tur operatörleri ve acente sorumluları ile bölgeye gelen yerli ve yabancı turistlerle konuşularak fikir alışverişinde bulunuldu.

Belediye ile ortak yapılan çalışma hakkında bilgi veren araştırmacılar Alessia Martini, Sylwia Trabka ve Amelie Herzel, bölgenin turizm kapasitesinin çok yüksek olabileceğini, bu çalışma ile kırsal turizmi geliştirmek için ne gibi bir yol izleneceğini ortaya çıkaracaklarını belirttiler.

MARMARİS'TE KIRSAL TURİZM ÇALIŞMASINDA SONA GELİNDİ

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.