’’Mazeret kabul etmiyoruz’’

’’Mazeret kabul etmiyoruz’’
A Milli Takım Futbol Direktörü Fatih Terim, bundan sonra sadece galibiyet elde etmek istediklerini, mazeret kabul etmeyeceğini söyledi.

A Milli Takım Futbol Direktörü Fatih Terim, bundan sonra sadece galibiyet elde etmek istediklerini, mazeret kabul etmeyeceğini söyledi.

A Milli Takım, 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu'ndaki 9. maçında yarın Çek Cumhuriyeti ile deplasmanda karşılaşacak. Mücadele öncesi A Milli Takım Futbol Direktörü Fatih Terim, bu noktadan sonra yollarına sadece galibiyetle devam etmek istediklerini belirterek, "İnsanlar fırsatların gelmesini bekler, fırsatlar da insanın gelmesini bekler. O yüzden hiçbir mazeret kabul etmediğini, 2 maçta 4 puan almanın bizi götürdüğünü biliyoruz. Fırsatsa alın size fırsat. Birçok mücadele verdik. Bu takım sırat köprülerinden geçti. Bundan sonra mazeret kabul edemem. Oyuncularımın da bu duygularda olduğunu düşünüyorum. Size söylediğim bu cümleleri onlara da söyledim. Gelen fırsatı değerlendirmek gerekir. Biz de bunu değerlendireceğiz. Çek takımına saygı duyuyorum. Büyük bir iş başardılar. Hatta Çek ve İzlanda takımı grubu domine etti diyebiliriz. Tebrik ediyoruz. Ama burada onlar kadar isteyen, onlar kadar bu fırsatı değerlendirmeye kararlı bir milli takımı var. Minimum 4 puan bizi götürecek. Biz de bunu alma niyetindeyiz" şeklinde konuştu.

Hollanda ve Kazakistan maçlarının daha önce oynanacağı ile ilgili soru üzerine Terim, "Bu seviyelerde ben bunların çok fazla önem taşıdığını düşünmüyorum. Yani maçtan haber alacak bir takım, ona göre hücum ya da defans oynayacak. O yüzden bunlar kritik işler. Bu nedenle çok fazla önemsemiyoruz. İstiyorlarsa önce biz oynayalım, bizim neticeye göre oynasınlar. Açıkçası futbolun başka taraflarını düşünmüyorum. Sahaya konsantre oluyorum. Bunlar ruhani düşünceler şeytani değil" dedi.

"TÜRK MİLLİ TAKIMI HER YERDE HERKESİ YENEBİLİR"

"Hollanda'nın burada olmasını kimse beklemiyordu. Siz ne düşünüyorsunuz?" şeklindeki soruya ise Terim, "Hollanda dünyanın en önemli takımlarından bir tanesi. Burada olup olmaması daha belli değil. Ümit ederim olmaz, biz olacağız inşallah. Onları yenmemiz sürpriz değil. Türk Milli Takımı her yerde herkesi yenebilir. Farklı yenebilir. Biz de farklı yendik. Ama Fransa 2016'da Hollanda'nın olmaması sürprizdir" yanıtını verdi.

"YADIRGADIĞIM BİR ŞEY"

Fatih Terim, Hollanda Milli Takımı Teknik Direktörü Danny Blind'in, Pavel Vrba'yı tebrik etmesi hakkında ise, "Biz böyle bir şey yapsak soruşturma açılır" diyerek, "Birçok kupa kazanmış, birçok seviyede yarışmış biri olarak, çok yadırgadığım bir şey. Açıkçası bu biraz tuhaf. Çok fazla şey söylemek istemiyorum. Onunla da bu konuda çok fazla muhatap olmak istemiyorum. Yani bir numaraların söyleyeceği sözler gibi gelmedi bana. Daha çok iki numaraların söyleyeceği tarzda sözler bunlar" diye konuştu.

TOSUN: "EMEKLERİMİZ GÖRMEMEZLİKTEN GELİNMİYOR"

Milli futbolcu Cenk Tosun ise, Milli takımda olmanın çok güzel bir duygu olduğunu söyleyerek, "Milli takım çok güzel bir duygu. Kimsenin emeklerini görmemezlikten gelinmiyor. Hocama teşekkür etmek istiyorum" dedi.

Tosun, Hollandalı oyuncu Van Persie'nin milli takımla ilgili yaptığı açıklamalara ilişkin ise, "Biz kendi işimize bakıyoruz. İnşallah yarın 3 puandan başka bir şey düşünmüyoruz. Van Persie'nin açıklamalarını da duymamazlıktan geliyoruz" şeklinde konuştu.

Milli oyuncu Okay Yokuşlu da önlerinde çok kritik iki maç olduğunu belirterek, "İnşallah Çek Cumhuriyeti maçıyla iyi bir başlangıç yapıp, istediğimiz sonuçlar alırız" dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.