Mbb’nin Gündemi Eğitim Ve İletişim

Mbb’nin Gündemi Eğitim Ve İletişim
Marmara Belediyeler Birliği’nin (MBB) 2014 Yılı Meclis Olağan Toplantısı’nda konuşan MBB ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kurulacak 5 yeni eğitim birimi ve çıkartılacak süreli yayınlarla yerel yönetimler üzerinde daha aktif politika izle

- Marmara Belediyeler Birliği’nin (MBB) 2014 Yılı Meclis Olağan Toplantısı’nda konuşan MBB ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kurulacak 5 yeni eğitim birimi ve çıkartılacak süreli yayınlarla yerel yönetimler üzerinde daha aktif politika izleyeceklerini söyledi.

MBB’nin 2014 Yılı Meclis Olağan Toplantısı’nın ikincisi Antalya’da yapıldı. Birliğe üye belediye başkanlarının katılımıyla Konyaaltı Rixos Otel’de gerçekleştirilen toplantıda, yeni dönemde izlenecek stratejiler, eğitim ve iletişim alanında getirilecek yenilikler üyelerle paylaşıldı.

Meclis ikinci oturumunun açılış konuşmasını yapan MBB ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yeni dönemde MBB olarak özellikle eğitim ve iletişim faaliyetlerine ağırlık vereceklerini ifade etti. Kurumun her yıl ortalama 15 bin belediye çalışanını güncel bilgilerle donatarak kaynakların daha doğru ve yerinde kullanılmasını sağladığını, uygulanan eğitim politikalarıyla kentlerin sağlıklı bir yaşam hedefine bir adım daha yaklaştırıldığını vurgulayan Başkan Altepe, yeni dönemde de bu yaklaşımın artarak devam edeceğini belirtti. Yeni dönem için Hukuki Danışmanlık, Şehir Planlama, Yönetici Geliştirme, Şehir Politikaları Geliştirme ve Yerel Yönetim Akademisi alanlarında 5 yeni eğitim akademisi-programı hazırladıklarını, uygulama için gün saydıklarını belirten Başkan Altepe, “4, 8 ve 12 haftalık programları olacak Yerel Yönetim Akademisi’yle, belediye çalışanlarının niteliklerini artıracağız. Şehir Politikaları Geliştirme Merkezimiz ise şehir ve yerel yönetimler alanında bilimsel atölye çalışmalarının yapılacağı bir yer olacak. Yönetici Geliştirme Merkezimiz de idarecilerin kabiliyetlerinin geliştirilmesi ve daha donanımlı hale gelmeleri için çalışacak. Hukuki Danışmanlık’la artık MBB üyelerine hukuki danışmanlık hizmeti vereceğiz. Şehir Planlama’da da planlama ve kentsel tasarım platformları kurularak uygulama metotları tartışılacak” dedi. Türkiye’nin en kapsamlı bölgesel yerel yönetim birliği olan MBB’nin 2015 yılında 40. Yılını kutlayacağını ve yılların verdiği tecrübe ve kararlılıkla çalışmalara hız kesmeden devam ettiklerini vurgulayan Başkan Altepe, “Hedefimiz yıl içinde eğitim verdiğimiz kişi sayısını daha da yukarılara çıkarmak ve eğitimleri üye belediyelerin illerinde gerçekleştirmek” diye konuştu.

Başkan Altepe, Marmaralı belediye başkanlarının tam kadro katıldığı toplantıda, kurumun iletişim alanında yürüttüğü faaliyetlere de değindi. İngilizce ve Türkçe yayınlanan Marmara Life Dergisi’nin şu anda 2000 adet basıldığını, bu sayıyı 5000 adede çıkarmak için gün saydıklarını belirten Başkan Altepe, Şehir ve Toplum adında yeni bir dergi çıkartacaklarını, kurumun web sitesi olan marmarahaber.gov.tr’yi yenileyerek daha aktif hale getirdiklerini, radyomarmara.net üzerinden pilot yayınlar yapan kurum radyosunun pilot yayınlara başladığını, yeniden yapılanan iletişim faaliyetleriyle üyeler arasındaki işbirliğini artırarak maksimum faydayı ortaya çıkarmak istediklerini söyledi.

MBB ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, meclis toplantısında kurumun gerçekleştirdiği ve planlanan faaliyetler hakkında meclis üyelerine bilgiler verdi. Geçen mayıs ayında asrın felaketini yaşayan Bosna’ya MBB üyesi 60 belediye olarak 86 TIR yardım gönderdiklerini belirten Başkan Altepe, zulüm altında inleyen Gazze’ye de birlik üyeleri olarak ilgisiz kalmadıklarını ifade etti. Başkan Altepe, her yıl geleneksel olarak gerçekleştirdikleri Akıllı Belediyecilik Zirvesi’nin de 2015 yılında Bursa’da yapılacağını açıkladı.

MBB Akdeniz buluşmasına, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de katıldı. Meclis üyelerine yönelik selamlama konuşması gerçekleştiren Türel, MBB’nin belediyecilik açısından çok önemli işlevler gördüğünü söyledi. Belediyeciliğin bugün alt yapı belediyeciliği kavramından sıyrılarak insan odaklı, insan ihtiyaçlarını karşılayan bir konuma geldiğini ifade eden Türel, “Belediyecilik insan hayatını kolaylaştıran beceri sanatıdır. Bunu başarabilirsek, belediyeciliği iyi yapmış oluruz” şeklinde konuştu.

MBB’nin meclis toplantısı, ilk kez Marmara dışında Akdeniz Bölgesi’nde yapıldı. Toplantı öncesinde, kurum radyosunun pilot yayınları üye belediyelerin temsilcilerine dinletildi. Açılış konuşmalarının ardından, Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof.Dr. Mustafa Erdik, ‘Marmara’da Deprem Gerçeği’ konulu bir sunum gerçekleştirdi. Meclis toplantısında, Yalova’nın Kadıköy ile Balıkesir’in Sındırgı belediyelerinin üyelik başvuruları da karara bağlandı.

MBB’NİN GÜNDEMİ EĞİTİM VE İLETİŞİM

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.