Mdob, Neşet Ertaş’ın Türkülerini Opera Sahnesine Taşıyor

Mdob, Neşet Ertaş’ın Türkülerini Opera Sahnesine Taşıyor
Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), 1,5 yıl önce kaybettiğimiz halk ozanı Neşet Ertaş’ın türkülerini opera sahnesine taşıyacak. ‘Senfonik Neşat Ertaş Türküleri’ konseri, 30 Nisan Çarşamba günü mersinlilerle buluşacak.

- Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), 1,5 yıl önce kaybettiğimiz halk ozanı Neşet Ertaş’ın türkülerini opera sahnesine taşıyacak. ‘Senfonik Neşat Ertaş Türküleri’ konseri, 30 Nisan Çarşamba günü mersinlilerle buluşacak.

MDOB’dan yapılan yazılı açıklamaya göre, MDOB ölümsüz halk ozanı Neşet Ertaş’ın türkülerini opera sahnesine taşıyarak bir ilki gerçekleştirecek. Orkestra düzenlemesini besteci ve orkestra şefi Serdar Yalçın’ın yaptığı konser, Mersin Kültür Merkezi Opera Sahnesi’nde 30 Nisan Çarşamba ve 1 Mayıs Perşembe günleri sanatseverlerle buluşacak. MDOB Orkestrası ve Korosu’nun da görev aldığı konserde, Bengi İspir Özdülger, Nihan Evren, Mehmet Yılmaz ve Onur Polat solist sanatçı olarak yer alacak. Koroyu konsere Anıl Aydın hazırlarken, Marina Kvlividze de baş kemancı olarak görev alacak.

MDOB Müdürü ve Sanat Yönetmeni Erdoğan Şanal, konserle ilgili yaptığı açıklamada, geleneksel Türk müziğinin çok sesli müzikle birlikte dünyaya tanıtılmasında türkülerin senfonik düzenlemelerinin önem taşıdığını kaydetti. Şanal, “Eşsiz Anadolu medeniyetinin izlerini içinde barındıran türkülerimizi çok sesli düzenlemelerle opera sahnesine taşıyarak ilkleri gerçekleştirmenin kıvancını yaşıyoruz. Uzun süredir düzenleme ve hazırlıklarını sürdürdüğümüz Senfonik Neşet Ertaş Türküleri konserini nihayet sanatseverlerle buluşturuyoruz. Ülkemizin kıymetli besteci ve orkestra şeflerinden Serdar Yalçın’ın düzenlemelerini yaptığı ilk konserin biletleri tükendi. İkinci konser için sanatseverlerin yerlerini şimdiden ayırtmalarını tavsiye ederiz” dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.