Meb: "Sınavın İptali Söz Konusu Değil"

Meb: Sınavın İptali Söz Konusu Değil
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Müsteşarı Yusuf Tekin, 2013’te yapılan Seviye Belirleme Sınavının iptalinin söz konusu olmadığını ve kimsenin mağdur olmayacağını söyledi. 24 TV’ye açıklamalarda bulunan M...

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Müsteşarı Yusuf Tekin, 2013’te yapılan Seviye Belirleme Sınavının iptalinin söz konusu olmadığını ve kimsenin mağdur olmayacağını söyledi.

24 TV’ye açıklamalarda bulunan MEB Müsteşarı Yusuf Tekin bu haberin kasıtlı olarak ve abartılı bir şekilde tv’lerde ve internet sitelerinde yer aldığını, yeni olan hiçbir şeyin olmadığını söyledi. Tekin, “Geçtiğimiz Temmuz ayında SBS sınavını yapmıştık. O sınavda İngilizce dışındaki dillerden sınava giren 118 adayın puanı yanlış hesaplanmıştı. Bunu o sabah ilan ettik ve akşam saat 17.00 itibarı ile doğru sıralamayı kamuoyu ile yeniden paylaştık. Bu yanlışlıktan dolayı bir CHP’li bir de öğrenci velisi dava açmıştı. Çok ilginç bir şekilde davanın açıldığı yargı organı, yürütmenin iptali istenen bu davada, mahkeme bu talebi davanın açılmasını izleyen günlerde değil çok kritik bir zamanda, dönem bitimi itibarı ile kabul etti” dedi.

KARAR KAOS OLUŞTURMAYA EN ELVERİŞLİ ZAMANDA VERİLDİ

Tekin, “Bu çok net bir şekilde şudur, yargı bu konuda kaos üretebilecek en uygun zaman hangisiyse onu bekleyip o tarihte karar vermiştir. 15 Ocak 2014’te yürütmeyi durdurma istemini haklı buldu ve durdurdu. O gün buna itiraz ettik ve itirazımız reddedildi. Bunun üzerine biz karar doğrultusunda bir değerlendirme yaptık ve sadece 103 adayın yerleştirilmesiyle ilgili olarak bir değişiklik oldu. Mahkeme kararı doğrultusunda yeniden hesaplama yapıldı. Bu arkadaşlar hak mahrumiyeti yaşamadı” ifadelerini kullandı.

İPTAL SÖZ KONUSU DEĞİL

Yürütmeyi durdurma kararında üzerlerine düşeni yaptıklarını söyleyen MEB Müsteşarı Tekin, “Mahkemenin bu kararı o günkü yürütmeyi durdurma kararı verdiği davanın nihaiyi halidir. Dolayısıyla her hangi bir yeni işlem her hangi bir yeni durum söz konusu değildir. Kamuoyunda bu şekilde kaos üretecek puntolarla bu haberin verilmesi çokta sağlıklı değil. Doğrusu 18 Ocak tarihli Mahkememin verdiği yürütmeyi durdurma kararı neticesinde dava mahkeme ana davada da aynı kararı verdi. Biz o tarihte zaten yürütme durdurma kararının gereğini yaptığımız için şu an Milli Eğitim Bakanlığı, Öğrenciler, velilerin tedirgin olmasını gerektiren hiçbir şey yok. Zaten biz gereğini yapmıştık. Hiç kimse mağdur olmayacak iptal söz konusu değil. 103 öğrenci için düzeltme yapıldı” dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.