Meclis’te Gergin Anlar

Meclis’te Gergin Anlar
Meclis Genel Kurulunda AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın’ın konuşması sırasında gergin anlar yaşandı. TBMM Genel Kurulunda devam eden İç Güvenlik Paketi görüşmelerinde muhalefet partilerinin b...

Meclis Genel Kurulunda AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın’ın konuşması sırasında gergin anlar yaşandı.

TBMM Genel Kurulunda devam eden İç Güvenlik Paketi görüşmelerinde muhalefet partilerinin birbirlerini eleştirmesi üzerine söz alarak kürsüye çıkan AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, “Akşamdan beri iktidara talip olmayan bir muhalefet, muhalefet kendi içinde ana muhalefete oynuyor, hangisi ana muhalefet olacak. Türkiye’de kronik bir muhalefet yetmezliği var” dedi.

Muhalefet partilerinin birbirlerine sataşıyor gibi yaptıklarını, daha sonra bu sataşmaların ciddiye bindiğini kaydeden Aydın, “Siz bu muhalefeti yaptığınız sürece 2023’ü de, 2051’i de, 2071’i de görürüz. Ne yapıyorsunuz bu millet adına, hangi projeleriniz var. Bu muhalefet anlayışı artık eski Türkiye’de kalmalı, yeni Türkiye inşa ediyoruz. Yeni Türkiye’nin yeni muhalefet anlayışına ihtiyacı var. Biz burada oyun oynamıyoruz, ciddi bir yasa çıkartıyoruz” diye konuştu.

Ahmet Aydın’ın eleştirilerinden sonra CHP Grup Başkanvekili Levent Gök ve MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, Aydın’a kürsüden cevap verirken, CHP’li ve AK Partili milletvekilleri arasında sözlü tartışma başladı. Oturumu yöneten Meclis Başkanvekili Güldal Mumcu, oturduğu yerden ayağa kalkarak, “Bu koşullar altında yürüteceğimi sanmıyorum” ifadelerini kullanarak oturuma 1 saat ara verdi.

Yaklaşık 30 dakika sonra oturumu tekrar açan Başkanvekili Mumcu, tasarının 38. maddesini oyladıktan sonra 04.10’da oturumu kapattı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.