Meclis’te HDP’ye kınama

Meclis’te HDP’ye kınama
AK Parti ile HDP milletvekilleri arasındaki tartışma ve HDP milletvekilinin sözleri Genel Kurul'da kınandı.

TBMM Genel Kurulunda, HDP milletvekilinin sözleri kınandı.

AK Parti ile HDP milletvekilleri arasındaki tartışma ve HDP milletvekilinin sözleri Genel Kurul'da kınandı. Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, yaptığı konuşmada, Türk Silahlı Kuvvetleri için ağza alınmayacak sözleri sahibine aynen iade ettiğinin kaydederek, "Bu noktada özellikle terör örgütünün bölgede aldığı ağır yenilgi, Türk Silahlı Kuvvetlerin bir tek sivilin kılına zarar gelmemesi için gösterdiği hassasiyet sebebiyle bölge halkından aldığı takdirde, terör örgütünün sözcülüğüne soyunan bazı çevrelerin oradaki terörle mücadele hassasiyetten dolmayı bölge halkının teveccühünü kazanmasından dolayı çılgına döndükleri belli. Bu noktada özellikle Türk Silahlı Kuvvetleri'ne iftirayı atanların bilmesi gereken en önemli şey, Türk Silahlı Kuvvetleri hukuka bağlı, hukukun içerisinde kalarak, teröristle mücadeleye devam edecek. Bundan hiç kimsenin tereddüdü yok" dedi.

TBMM Başkanvekili Akif Hamzaçebi, tutanakları incelediklerini belirterek, milletvekillerinin düşüncelerini en geniş şekilde ifade edebileceğini, en sert şekilde eleştirebileceklerini kaydetti. Hamzaçebi, "Bu eleştirilere karşı farklı tepkiler, fiziksel tepkiler asla doğru değildir. Öte yandan bu özgürlük çerçevesinde konuşan milletvekillerimiz şüphesiz Genel Kurul'un, toplumun hassasiyetlerini gözetmek zorundadır. Geçen oturumdaki görüşmeler sonucunda tutanağa yansıyan bir takım ifadeler, gerçekten Genel kurulun huzur içinde, sükunet içinde genel kurulun iç tüzük kurallarına uygun biçimde çalışmasına engel oluşturacak niteliktedir" ifadelerini kullandı.

TBMM Başkanvekili Hamzaçebi, HDP Tunceli Milletvekili Alican Ünlü'nün "kes be şerefsiz" sözlerinin kabul edilemez olduğunun altını çizerek, Ünlü'nün sözlerini yaralayıcı özler sarf etmek kapsamında olduğunu ve kınama cezası gerektirdiğini söyledi.

Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanvekili Erkan Akçay, sözleri sarf eden Ünlü'yü kınadığını belirterek, "Bu sözleri geri almasın ve özür dilensin. Türk askerine, Türk Silahlı Kuvvetlere ve Genel Kurul'a yönelik kışkırtıcı, iftira ve töhmet içeren sözleri de kınıyorum. Toplumu ve insanları geren bir sonuçta doğurabilmektedir" şeklinde konuştu.

Halkların Demokratik Partisi Grup Başkanvekili Çağlar Demirel, Parlamento'da hiçbir ulanılacak sözlerin hiçbiri tasvip etmediklerini söyleyerek, "Biz bu durumda saatlerce, günlerce kapattığımız zamanlar oldu. Biz asla ve asla bu ve buna benzer kelimelerin grubumuzdan bir milletvekilini, başka bir gruptan bir milletvekilinin söylemesini kabul etmiyoruz" diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Özgür Özel, silahlı kuvvetlerin tümüne mal edilen bir dille ifade edilmesinin rahatsız edici olduğunu kaydederek, "Eğer bu tip olalar varsa, iç mekanizmalarla en şiddetli şekilde soruşturulup,cezalandırılmalıdır. Söylentiler, fotoğraflar bunun gerçekliği bütün Silahlı Kuvvetlere mal edilemez" ifadelerini kullandı.

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, milletvekillerinin değişik nedenler ileri sürdüklerini belirterek, çok net olarak kınıyoruz, ayıplıyoruz. Bundan sonra her grubun daha dikkatli bir dil kullanmasını, sadece kürsü değil, bu çatı altında daha dikkatli bir dil kullanmasını istirham ediyorum" diye konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.