Medeniyetler Korosu Abd Turnesine Çıkıyor

Medeniyetler Korosu Abd Turnesine Çıkıyor
Verdiği konserlerle ülkemizin tanıtım yüzü olan Antakya Medeniyetler Korosu, turneye çıktı.

- Verdiği konserlerle ülkemizin tanıtım yüzü olan Antakya Medeniyetler Korosu, turneye çıktı.

3 semavi din ve 6 mezhebe ait kişilerden oluşan Medeniyetler Korosu, Kanada ve Amerika Birleşik Devletleri'nde konserler verecek. İmamlar, papazlar, öğretmenler, manifaturacılar, avukatlar, hemşireler gibi müzikle ilgisi olmayan vatandaşlardan oluşan ve ülkemizdeki birlikte yaşama kültürünü tüm dünyaya verdiği barış mesajları ile tanıtan Antakya Medeniyetler Korosu Kanada ve Amerika Birleşik Devletleri'nde toplam 7 konser verecek.

31 Ekim’de tamamlayacakları turne ile ilgili bilgi veren Antakya Medeniyetler Korosu Şefi ve Derneği Başkanı Yılmaz Özfırat, Kahramanmararaş'ta Tekstil Fuarı'nda verecekleri konserin ardından Kanada’ya hareket edeceklerini söyledi.

Kanada ve Amerika Birleşik Devletleri'nde toplam 7 konser vereceklerinin altını çizen Özfırat, “Kanada’da Montreal’de, Ottowa ve Toronto’da konserlerimiz gerçekleşecek. Toronto'daki son konserimizden sonra ayın 28’inde Amerika Birleşik Devletleri'nde Amerikan Büyükelçiliğimizde bir dizi konserler yapacağız. Ayın 28’inde bir gala konseri olacak. Ayın 29’unda Türkiye Büyükelçiliğimizde 29 Ekim resepsiyonu gerçekleştirilecek ve ayın 30’unda da Amerika’nın en büyük medya kuruluşlarından olan Amerika Abording’in ödül töreninde bir konser vereceğiz” dedi.

Günümüzde yaşanan sürece bakıldığında Kanada ve Amerika Birleşik Devletleri'nde verecekleri konserlerde birlikte yaşama kültürünü de hem Kanada hem de ABD’de gösterecekleri için çok mutlu olduklarını ifade eden Özfırat, “Ottowa’da gerçekleştirilen elim saldırıyı da gidip parlamentodaki kişilerle 'biz de sizin acınızı paylaşıyoruz. Terörün her türlüsünü şiddetle kınıyoruz' demek istiyoruz” diye konuştu.

Bugün akşam havayolu ile Kanada’ya gidecek olan Antakya Medeniyetler Korosu, Kanada’da 3, ABD’de 4 konser verecek ve 31 Ekim’de yurda dönecek.

MEDENİYETLER KOROSU ABD TURNESİNE ÇIKIYOR

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.