Medikar Hastanesi Bölge Hastanesi Konumuna Geldi

Medikar Hastanesi Bölge Hastanesi Konumuna Geldi
Batı Karadeniz bölgesinde tüm branşlarda, tam donanımlı bir sağlık üssü konumunda 2011 yılında hizmet vermeye başlayan Karabük Özel Medikar Hastanesi, bugün misyonunu tamamlayarak yegane bir bölge hastanesi konumuna geldi.

- Batı Karadeniz bölgesinde tüm branşlarda, tam donanımlı bir sağlık üssü konumunda 2011 yılında hizmet vermeye başlayan Karabük Özel Medikar Hastanesi, bugün misyonunu tamamlayarak yegane bir bölge hastanesi konumuna geldi.

Karabük Özel Medikar Hastanesi hizmete girdiği ilk yıllarda ortaya koyduğu hedef ve misyonu bugün tamamlayarak, bölgenin en iddialı özel sağlık kuruluşu haline geldi. Özellikle son dönemde Kardiyoloji ve Kardiyovasküler Cerrahi alanında gerçekleştirdiği başarılı ameliyatlarla ismini sıkça duyuran Özel Medikar Hastanesi, diğer illerden gelen pek çok hastayı da kabul ediyor. Sağlık alanında uzun yıllar hizmet vermiş Özel Medikar Hastanesi’nin başarılı ve tecrübeli Başhekimi Doç. Dr. İsmet Baran, gelinen son noktayı değerlendirerek “Bir başarı yakaladıysak, bunu başta Hastanemiz Yönetim Kurulu olmak üzere, idareci arkadaşlarıma, doktorundan hemşiresine kadar tüm sağlık personelimize ve diğer alanlarda hizmet veren arkadaşlarımıza borçluyum. Bu sağlık alanında bir hizmet yarışıdır. Biz de Özel Medikar Hastanesi olarak Karabüklülere ve Bölge Halkına en iyi sağlık hizmetini vermeye çalışıyoruz.” dedi.

“ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE 24 SAAT ÜCRETSİZ SAĞLIK HİZMETİ”

Karabük Özel Medikar Hastanesi geçtiğimiz yıllarda Karabük Üniversitesi ile imzaladığı protokol gereği üniversite öğrencilerine sunduğu ücretsiz sağlık hizmetini bu yıl da devam ettiriyor. Üniversite öğrencilerinin ceplerinden hiçbir ücret çıkmadan hastane sağlık hizmetinden yararlanabildiğini ifade eden Başhekim Doç. Dr. İsmet Baran “Daha önce de uyguladığımız bu program devam ediyor. Geçen sene bildiğim kadarıyla öğrenci sayısı 32 Bin civarındaydı. Bu yıl 12 bin civarında daha öğrencinin geldiğini belirttiler. Bizim Karabük Üniversitesi ile yapmış olduğumuz bir protokol var. Bu protokol gereği biz Karabük Üniversitesi’nde okuyan tüm öğrencilerin sağlık finansörüyüz. Yani öğrencilerimizin herhangi bir hastalığı halinde ve acil halinde, öğrencilerimizin kendilerinden hiç bir ücret talep etmiyoruz. Tabii ki öğrencilerin anne ve babalarının durumu nedeniyle sosyal güvenceleri olduğu için bu giderleri bu ilgili Sosyal Güvenlik Kurumundan karşılıyoruz. Ama öğrencilerimizden herhangi bir katılım payı almıyoruz, onların ceplerinden hiçbir ücret çıkmıyor. Hastanemizden bu hizmeti 24 saat alabilecekler. Hastanemizin Üniversiteye olan yakınlığı da öğrencilerimiz için ayrı bir avantaj oluşturmaktadır. Geleceğimiz olan bu gençler için bu uygulamamızı bundan sonra da devam ettireceğiz.” dedi.

“YATAK SAYIMIZI ARTIRDIK”

Daha iyi şartlarda sağlık hizmeti sunmak ve gelen hasta taleplerini karşılamak amacıyla mevcut yatak kapasitesini artırdıklarını belirten Başhekim Doç. Dr. İsmet Baran “Özel Medikar Hastanesi olarak çok iyi yolda olduğumuzu söyleyebilirim. Her geçen gün poliklinik hizmeti sayımız artıyor. Hastalarımıza ve yakınlarına daha güzel sağlık hizmeti vermek için tüm imkanlarımızı kullanıyoruz. Bildiğiniz gibi hastanemizin araç park sorunu vardı. Yan tarafımızda bulanan 3,5 dönümlük araziyi alarak araç park yeri yaptık ve bu sorunu çözdük. Bunun yanında hastanemizin yatak kapasitesini artırdık. Mevcut 105 olan yatak kapasitemizi 129 yatağa çıkardık. Bu Karabük şartlarında iyi bir rakam.” dedi.

Kamuoyunda çıkan bazı söylentilere de değinen Başhekim Doç. Dr. İsmet Baran “Kamuoyunda hastanemizin kapanacağı, otele çevrileceği gibi bazı söylentiler dolaştığını bizler de duyduk. Böyle bir durum asla söz konusu değildir. Özel Medikar Hastanesi dün ve bugün olduğu gibi bundan sonra da Karabük ve bölge halkına sağlık alanında hizmet vermeye devam edecektir.” dedi.

“KARDİYOLOJİ VE KARDİYOVASKÜLER CERRAHİDE BÖLGEDE YEGANE HASTANEYİZ”

Özel Medikar Hastanesi’nin bugün itibariyle bir bölge hastanesi konumunda olduğunun altını çizen Başhekim Doç. Dr. İsmet Baran “Biz Karabük’ün yanı sıra Batı Karadeniz Bölgesi olarak, Kastamonu, Bartın, Zonguldak ve Çankırı illerinden gelen hastalara da sağlık hizmeti veren bir hastane konumundayız. Kardiyoloji ve Kardiyovasküler Cerrahisi alanında bölgede hizmet veren yegane hastaneyiz. Yani bugün bir miyokard infarktüslü bir hastamız geldiği zaman yaklaşık 15-20 dakika içinde biz bu hastayı anjiyo işlemine alıp gerekirse stent ve balon, gerekirse de acil bypass ameliyatı yapma imkanımız var. Bu hizmet bölgemiz için çok önemli. Kalp damar cerrahisi dalında bölgede tek olduğumuzu ifade edebilirim ve bu yüzden bölge illerden de pek çok hasta bize tedaviye geliyor.” dedi.

“ACİL HİZMETLERİNDE ÜCRET ALINMIYOR”

Özel Medikar Hastanesinde acil hizmetlerinde katılım payı alındığı şeklindeki iddialara da yanıt veren Başhekim Baran “Böyle bir şey asla söz konusu olamaz. Bu konu yasalarla ve yönetmeliklerde belirtilmiştir. Hastanemiz acil servisine kaza, kalp krizi, vb vakalarla gelen hiçbir acil hastasından ücret alınmaz. Ancak yasalarla ve yönetmeliklerle belirtilen belli hususlar vardır. Tüm hastanelerde olduğu gibi hastanemizde de hastaların, geliş nedeni ve muayene bulgularına göre "sarı, kırmızı ve yeşil" olarak üç renkte sınıflandırıldığı bir yapılanma bulunmaktadır. Örneğin hasta acil olarak giriş yapmıştır. Ancak yapılan tetkiklerinde yönetmeliklerde belirtilen acil durumu söz konusu değilse, ki biz bunu yeşil bölge olarak nitelendiririz, burada sağlık hizmeti alan yani serum, ağrı kesici, antibiyotik gibi hizmetlerden yararlanan hastalarımızdan belirtilen oranda katılım payı alıyoruz. Bunun haricinde bahsettiğim acil vakalarında hiç bir ücret alınması asla söz konusu olamaz.” dedi.

MEDİKAR HASTANESİ BÖLGE HASTANESİ KONUMUNA GELDİ

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.