Mehmet Uçar Dink davasında ifade verdi

Mehmet Uçar Dink davasında ifade verdi
Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin davada savunma yapan sanık Mehmet Uçar, "Büroda "Yasin Hayal'i takip etmeye çıkıyoruz"...

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin davada savunma yapan sanık Mehmet Uçar, "Büroda "Yasin Hayal'i takip etmeye çıkıyoruz" dediklerini duymadım. Erhan Tuncel'le görüşme yapılan telefon bana hiç verilmedi" dedi.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin İstanbul 14'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın görülmesine devam edildi.

Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi ile kaydedilen ve pazartesi günü görülmeye başlanan duruşmada, tutuklu sanık eski İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek ile tutuksuz sanıklar eski Trabzon İstihbarat Şube Müdürü Faruk Sarı, dönemin İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ahmet İlhan Güler, dönemin Trabzon Emniyet Müdürü Reşat Altay, Trabzon İstihbarat Şube Müdürlüğü görevlisi Ercan Demir, eski İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah ile polis memurları Onur Karakaya ve Mehmet Ayhan hazır bulundu. Duruşmaya, Yasin Hayal, Hamdi Egbatan, Osman Gülbel, Ali Poyraz, Şükrü Yıldız, Mehmet Ali Özkılınç cezaevinden SEGBİS aracılığıyla görüntülü ve sesli olarak katıldı. Tutuklu sanık eski emniyet amiri Ali Fuat Yılmazer ise mazeret bildirerek duruşmaya katılmadı.

Duruşmada dönemin Trabzon İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Mehmet Uçar, başka suçtan tutuklu bulunduğu cezaevinden SEGBİS ile bağlanarak savunma yaptı. Soruşturma aşamasında ortaya çıkartılan 11 No'lu F3 adı verilen istihbarat raporunun altında imzası bulunduğu iddia edilen sanık Uçar, 2006 Mart ayında Trabzon İstihbarat Şubesinde Nisan ayında ise Şubedeki C Bürosunda çalışmaya başladığını, yeni başladığı için aktif görevlere gitmediğini, Aralık ayı başında şubeden ayrıldığını belirtti.

"BÜRODA "YASİN HAYAL'İ TAKİP ETMEYE ÇIKIYORUZ" DEDİKLERİNİ DUYMADIM"

Savunmasında Erhan Tuncel'le görüşmeye katıldığını doğrulayan Uçar, yeni polis memuru olduğunu ve görüşmeye sadece şoför olarak katıldığını, elemanı çalıştıran kişinin görüşmenin yerinden ve içeriğinden sorumlu olduğunu söyledi. Görüşmenin araba içinde olduğunu belirten Uçar, Erhan Tuncel ile başka görüşmeye katılmadığını belirtti. Mahkeme Başkanı sanık Uçar'a Dink cinayetiyle ilgili şubede ne gibi işlemler yapıldığını sordu. Uçar, "Büroda Yasin Hayal'i takip etmeye çıkıyoruz dediklerini duymadım. Erhan Tuncel'le görüşme yapılan telefon bana hiç verilmedi" dedi.

"BİLGİ ALINMAZSA F4 RAPORU TUTULMAZ"

Sanık Uçar'a kaybolduğu iddia edilen F4 raporu soruldu. Uçar, "F4 raporu olup olmadığını hatırlamıyorum. Bilgi alınmazsa F4 raporu tutulmaz. F3 raporundaki F4'ü vardır yazısı matbu olarak orada kalmıştır" yanıtını verdi. Duruşmada daha sonra savunma yapan sanık Hamdi Egbatan, "Dink cinayeti öncesi ve sonrasında İstihbarat C5 büroda çalışmadım. Büro yasal bir büroydu. Yönetmelikle kuruldu. Suçlamaları kabul etmiyorum" dedi.

Mahkeme heyeti daha sonra dönemin büro amiri sanık Ercan Demir'e İstihbarat büroda yardımcı istihbarat elemanlarıyla görüşmek için kaç telefon kullanıldığını sordu. Demir "Bir telefon vardı. Bu telefonun sorumlusu kimse telefon ondadır. Cuma günü büroda bırakılıp pazartesi alınması diye bir şey yoktur" diye konuştu.

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, duruşmayı 10-11-13-14 Ekim 2016 tarihine erteledi. Mahkeme, bir sonraki duruşmada sanıklar Engin Dinç, Faruk Sarı, Ahmet İlhan Güler ve Hasan Durmuşoğlu'nun ifadelerinin alınmasına hükmetti.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.