Melayê Bate’nin Kısa Filmi Çekiliyor

Melayê Bate’nin Kısa Filmi Çekiliyor
Hakkarili bir grup genç, kendi imkanlarıyla Kürtçe mevlit ile Zembilfroş’un yazarlığını yapan Melaye Bate’nin hayatını anlatan kısa filmin çekimlerine başladı.

- Hakkarili bir grup genç, kendi imkanlarıyla Kürtçe mevlit ile Zembilfroş’un yazarlığını yapan Melaye Bate’nin hayatını anlatan kısa filmin çekimlerine başladı.

Hakkari Emiri İzzeddin oğlu Mir İbrahim Han tarafından Hakkari’nin Biçer mahallesinde 1700’lü yıllarda yaptırılan tarihi Meydan Medresesi’nde çekimlerine başlanılan filmin yönetmen ve senaristliğini Bilal Çiftçi, görüntü yönetmenliğini Vacip Esatoğlu yapıyor. Melaye Bate’yi İsmail Arslan canlandırırken, medrese öğrencileri olarak da Şevket Uçar, Necmettin Ölmez, Ayhan Çiftçi, Ömer Bostancı ve Serkan Kaya rol alıyor. Filmin yönetmeni ve senaristi Bilal Çiftçi, Kürt edebiyatının önemli isimlerinden olan ve Kürtçe mevlit ile Zembilfroş’un yazarlığını yapan Melaye Bate’nin hayatının son dönemlerini anlatan kısa film çektiklerini söyledi. Çiftçi, Hakkari’de birçok değerli şahsiyet çıktığını belirterek "Melaye Bate’de onlardan bir tanesidir. Kendisi Kürtçe mevlidin yazarıdır. Mevlit, Kürtlerde önemli bir değere sahiptir. Dinlediğimiz zaman yüreğimizin bam teli titrer. Bu değerli İslam aliminin uzun metraj filmini çekmek isterdik. Maalesef elimizdeki imkanlar bu kadar. Eğer bize destek verilirse ileride Melaye Bate, Şeyh Ahmedê Xanî, Elî Herîrî gibi değerlerimizin uzun metraj filmlerini yapmayı düşünüyoruz. Çünkü bu değerli şahsiyetlerimize gönül borcumuzun olduğunu düşünüyoruz. Bize bu filmde destek veren herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

MELAYÊ BATE’NİN KISA FİLMİ ÇEKİLİYOR

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.