Melikgazi Anaokulu'nda Kompost Etkinliği

Melikgazi Anaokulunda Kompost Etkinliği
Melikgazi Anaokulu tarafından öğrencilere çevre bilincini kazandırmak amacıyla 'Gesi Bağlarında Dolaşıyorum Esencan İle Kompost' etkinliği düzenlendi.

- Melikgazi Anaokulu tarafından öğrencilere çevre bilincini kazandırmak amacıyla 'Gesi Bağlarında Dolaşıyorum Esencan İle Kompost' etkinliği düzenlendi.

Melikgazi Anaokulu'nda düzenlenen etkinliğe, İl Tarım Müdür Yardımcısı Erkan Alkan, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Saçu ile proje koordinatörü Hakan Tatlı ile öğrenciler ve

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Erkan Alkan yaptığı konuşmasında, "İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğümüz birlikte oluşturdukları bir protokol çerçevesinde ‘Gesi Bağlarında Dolanıyorum Orada Tarımla Uğraşıyorum’ projesi faaliyete geçti. Eylül 2014’de bu proje sona erecek. Burada esas mantığımız; biliyorsunuz gıdalar üzerinde çok değişik değerlendirmeler var. Organik tarımla ilgili bir bilinç oluşsun düşüncesi ile bu protokol yapıldı. Uygulama 14 okulumuzda sürdürülüyor.

Biz 2012 yılında Bünyan ilçesine bağlı bir köyde bu projeyi başlatılacak. Buna 7 tane çiftçi ile başladık. Çok zor şartlarda başlandı. Bununla ilgili daha sonra organik pazarlar açtık. Bu Kayseri için güzel bir gelişmedir" dedi.

Konuşmaların ardından, katılımcılar öğrencilerin stantlarını gezdi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.