Melikgazi Belediyesince Yeni Bir Ekip Kuruldu

Melikgazi Belediyesince Yeni Bir Ekip Kuruldu
Melikgazi belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesi olarak Kurban Bayram öncesi genel temizlik, piyasa denetimi gibi tedbirlerin alındığı ayrıca bu bayrama özel kurban satış ile kesim yerlerinde gerekli tüm çalışmaların yerine getirild

- Melikgazi belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesi olarak Kurban Bayram öncesi genel temizlik, piyasa denetimi gibi tedbirlerin alındığı ayrıca bu bayrama özel kurban satış ile kesim yerlerinde gerekli tüm çalışmaların yerine getirildiğini söyledi.

Serkent Kurban Satış yerinde veteriner hekim bulundurarak kurbanlıkların sağlıklı olup olmadığı, yaşı, hamileliği ve kaçak hayvan olup olmadığının kontrol edildiğini hatırlatan Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, kurban kesim yerlerinde de veteriner hekim bulunduracaklarını, kurban kesim yerlerin sürekli olarak ilaçlanacağını ve kireçleneceğini kaydetti.

Herhangi bir sebep ile kurbanlıklarını kaçıran veya yakalanması için talep de bulunanlar için ALO KURBANIM KAÇTI TELEFON HATTI tahsis edildiğini ve Bunun için 2 ayrı ekip oluşturulduğunu ifade eden Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şu açıklama da bulundu:

Kurbanlığa eziyet edilmeden dini vecibelerini yerine getirebilecekler

“Şehrimizde Serkent semtinde caraskallı, tartı aleti bulunan, esnaf için wc, ve duş kabinleri olan 430 esnaf kapasiteli Kurban satış Yeri tahsis ettik. Yine şehrimizde 18 ayrı noktasında kurban kesim yerleri oluşturduk. Bu kesim yerlerinde tüm genel temizlik, sağlık ve güvenlik tedbirlerini aldık. Ancak Kurbanlıklarını kaçıranlar için de 2 ayrı ekip kurarak bu yönde olabilecek talepleri de yerine getirebileceğiz. Kurbanlıklarını kaçıranlar 110 veya 207 21 00 nolu telefonu ararlar ise ekiplerimiz gelerek ilaçlı iğne fırlatan tabancalar ile kurbanlığı etkisiz hale getirerek sahibine teslim edecektir. Böylece kazalara ve yaralanmaların önüne geçilmiş olacaktır. Daha da önemlisi kurbanlığa eziyet edilmeden dini vecibelerini yerine getirebilecektir. “dedi.

MELİKGAZİ BELEDİYESİNCE YENİ BİR EKİP KURULDU

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.