Melikgazi Belediyesinden İki Yeni Tarım Kitapçığı Arı Yetiştiriciliği Ve Sebzecilik

Melikgazi Belediyesinden İki Yeni Tarım Kitapçığı Arı Yetiştiriciliği Ve Sebzecilik
Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Eğitim ve Kültür Müdürlüğü bünyesinde verilen meslek edindirme kurslarında kursiyerlerin öğrenmelerinde kolaylık sağlamak ve kalıcı bilgi bulunması açısından eğitim el kitapçıkları basarak ücretsiz verdikl

- Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Eğitim ve Kültür Müdürlüğü bünyesinde verilen meslek edindirme kurslarında kursiyerlerin öğrenmelerinde kolaylık sağlamak ve kalıcı bilgi bulunması açısından eğitim el kitapçıkları basarak ücretsiz verdiklerini söyledi.

Ev çiçekleri, meyve yetiştiriciliği, mantar yetiştiriciliği, süs bitkileri, bahçe çiçekleri gibi eserler bastıklarını ve yoğun ilgi gösterildiğini hatırlatan Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, şimdi iki yeni eser basarak Kayseri kültür envanterine katkı sağladıklarını ve daha bilimsel ve kalıcı bir tarım yapılmasına imkan sağladıklarını kaydetti.

Arı Yetiştiriciliği Kursu El Kitabı ile Sebzecilik El Kitabını basarak kursiyerlere dağıtıldığını ifade eden Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şunları söyledi.

”Melikgazi İlçesi Erciyes Dağının eteklerinde kurulu bir şehirdir. Bu özelliği sosyal yaşama ve kültürüne de yansımış ve yaşam koşullarını düzenlemiştir. Özelikle yaz aylarında şehrin güney kesimlerindeki bağ ve sayfiye alanlarında tarım çok önem arz etmektedir. Gerek bu alanlarda sürekli oturan hemşerilerimiz gerek ise yaz aylarında ikametgâh edenler için meyve ağaçları, süs bitkileri, sebze yetiştiriciliği adeta bir yarış halindedir. Her geçen gün çeşitlenen tarım ürünlerine katkı sağlamak ve bunları bilinçli yetiştirmek amacı ile il Tarım Müdürlüğü ile ortak kurslar açıyoruz. Aşı ve budama, meyve fidanlarının bakımı, sebze yetiştiriciliği, arıcılık, mantar yetiştiriciliği kurslarımız büyük ilgi görmektedir. Bu kurslarında yaş ortalaması bazen 50’nin üstünde olmaktadır. Öğrenmenin yaşı yoktur sözü kurslarımızda açıkça gözlenmektedir. Hem kurslarımızda kalıcı bir el kitabı bulunması hem de bölge halkı için bir ihtiyaç olan bilgilerin basılı olarak bulunması amacı ile sürekli olarak eserler yayınlıyoruz. Büyük bir talep ve ilgi olmaktadır. ” dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.