Menderes’te Coşkulu Açılış

Menderes’te Coşkulu Açılış
Menderes Belediyesi tarafından bu yıl 4.'sü düzenlenen Uluslararası Cumaovası Halk Oyunları Şenliği başladı.

- Menderes Belediyesi tarafından bu yıl 4.'sü düzenlenen Uluslararası Cumaovası Halk Oyunları Şenliği başladı.

Menderes Belediyesi’nin Cumaovası Efeler Kültür Derneği ile birlikte organize ettiği Uluslararası Cumaovası Halk Oyunları Şenliği’nin açılışı Gümüldür Meydanı’nda yapıldı. Açılışa, Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu’nun yanı sıra, AK Parti Menderes İlçe Başkanı Mehmet İmre, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katılım gösterdi. Açılışın ardından Gümüldür Amfi Tiyatro’da düzenlenen gösterilerin ilk günü büyük beğeni topladı.

“SAVUNULACAK DEĞİL ÖVÜNÜLECEK PROJELER”

Etkinliğin açılışında konuşan Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, “Belediyecilik, sadece vatandaşlarımızın yol, su, temizlik, imar ve buna benzer ihtiyaçlarını karşılamak değildir. Bunun yanında sosyal belediyeciliğin bir takım unsurları vardır. Sosyal belediyecilik, vatandaşların zorunlu ihtiyaçlarını karşılarken aynı zamanda da kültürel faaliyetlerine yer vermek durumundadır. Menderes Belediyesi olarak biz de üzerimize düşen sorumluluğumuzu yerine getiriyor ve ilçemizde çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Geçtiğimiz günlerde tiyatro etkinliği gerçekleştirdik. Yine Özdere'de Uluslararası Brass Festivaline ev sahipliği yaptık. Vatandaşlarımızın ilgisi ve alakası çok güzeldi. Biz savunulacak değil, övünülecek projeler ile yolumuza devam ediyoruz” dedi. Menderes Belediyesi olarak birçok ilki gerçekleştirmenin sözünü verdiklerini hatırlatan başkan Soylu, “ Biz seçim öncesi verdiğimiz sözlerin arkasındayız ve bu sözleri yerine getirmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Verdiğimiz sözlerin birisi de ilçemize 100 yataklı devlet hastanesini kazandırmaktı. Yaptığımız girişimler sonuç verdi ve ilçemize kazandırmak istediğimiz hastane projesi Sağlık Bakanlığı’nın 2015 yılı yatırım programına alındı. Konuyla ilgili Sağlık Bakanımız bizzat kendisi arayarak Menderes’e hastanenin kazandırılacağını ifade etti. Kendisine ve ekibine bize verdiği destekten ötürü teşekkür ediyorum” diye konuştu.

4. Uluslararası Cumaovası Halk Oyunları Şenliği’nin açılışının yapıldığı Gümüldür Amfi Tiyatro’nun da yenilenerek hizmete girdiğini kaydeden başkan Soylu, “Gümüldür Amfi Tiyatromuzu yeni yüzüyle ilçemize kazandırırken, Gümüldür Meydanı’nı da vatandaşlarımızın hizmetine açtık. İnşallah Menderesimiz’i hak ettiği yere taşıyacağız” dedi.

“KORTEJ YÜRÜYÜŞÜ GERÇEKLEŞTİ”

Yurtdışından Makedonya Kirve Palanka Halk Oyunları Ekibi ve Gürcistan Tsitkari Halk Oyunları Ekibi, Türkiye’den Çanakkale Gökçeada Belediyesi Halk Oyunları Ekibi, Isparta 7 Bölge 7 Dans Ekibi ile Edirne Belediyesi 22. Nefes Ekibi, Menderes’ten Menderes Belediyesi Halk Oyunları Ekibi, Cumavosa Efeler Kültür Derneği Halk Oyunları Ekibi, Menderes Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları Ekibinin katılım gösterdiği şenlik, kortej yürüyüşüyle başladı. Kortejde ekipler kendi yörelerine ait müzikleri ile açılışın yapılacağı alana yürüyerek renkli görüntüler oluşturdu. İlçe halkı da korteje katılarak, halk oyunları ekipleriyle birlikte yürüyüşe katıldı.

MENDERES’TE COŞKULU AÇILIŞ

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.