Menekşe Deresi Çevre Düzenlemesi Ve Park Yapımı Temel Atma Töreni

Menekşe Deresi Çevre Düzenlemesi Ve Park Yapımı Temel Atma Töreni
Küçükçekmece Menekşe Deresi Çevre Düzenlemesi ve Park Yapımı Temel Atma Töreni, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın katılımıyla gerçekleşti.Sosyal donatılarıyla otoparktan öte bittiği...

Küçükçekmece Menekşe Deresi Çevre Düzenlemesi ve Park Yapımı Temel Atma Töreni, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın katılımıyla gerçekleşti.

Sosyal donatılarıyla otoparktan öte bittiğinde pazar yeri ve park alanıyla hizmet verecek olan, “Zeminaltı Otoparkı ve Pazar yeri Çevre Düzenlemesi Temel Atma Töreni” gerçekleştirildi. Törene, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz ve İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık ile sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların katılımıyla gerçekleştirildi.

“DENİZE BİR TAMLA ATIK SU GİTMİYOR”

Küçükçekmece gölünün temizliği için ciddi yatırımlar yaptıklarını ifade eden İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, “Birçok derede olduğu gibi Hasanoğlu ve Menekşe Derelerinin de yanından geçmek mümkün değildi. Ciddi anlamda kirlenmiş yanından geçemezdiniz, havasını soluyamadığımız bir yerdi. Bizde İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak hemen göreve koyulduk. Küçükçekmece gölüne konektörler koyulmak suretiyle, göle bir damla atık su gitmesin diye projeyi hayata geçirdik. Göldeki atık suları borular yarımdı ile Ambarlı da bulunan ileri biyolojik arıtma tesisimize götürüyoruz ve oradan da denize bir damla kirli su bırakmıyoruz” dedi.

“OYLARINIZLA BİZİ HİZZAYA GETİRİN”

Vatandaşın en büyük gücünün oy hakkı olduğunu ifade eden Topbaş, “Biz de yanlış yaparsak, eksik yaparsak oylarınızla bizi hizaya getirir ve destek vermezsiniz. Siyasi partiye destek, bir futbol takımına duyulan destek gibi olmamalıdır. Kümede düşse onun desteklememelidir. Bu gün bir siyasi partiyi desteklersiniz. Başarılı görüyorsanız devam ettirirsiniz. Benim 3.kez belediye başkanlığı yapmam gibi. Başarısız gördüğünüzde ise kusura bakma deyip bir başkanınsa yetki verirsiniz. Böylece siyasi partilerde kendisini hizaya çeker. Sandığa gitmeniz çok önemli, mutlaka oy kullanın. Oyunuzu mutlaka kullanmak için sandık başında olunuz. Oyunuzu kullanmazsanız kimseyi sorgulama hakkınız olmaz” dedi.

Konuşmasının sonunda Topbaş, projeyi hayata geçirecek firma yetkilisini sahneye çağırarak Ağustos 2016 yılında bitirilmesi planlanan proje için pazarlık yaptı ve 23 Nisan 2016 tarihinde bitirilmesi talimatını verdi.

180 bin metrekare alana sahip olan Küçükçekmece Menekşe Deresi Çevre Düzenlemesi içerisinde Meydan alanı, yaya yolu, bisiklet ve yürüyüş parkı ve çocuk oyun alanına sahip.

KÜÇÜKÇEKMECE MENEKŞE DERESİ ÇEVRE DÜZENLEMESİ VE PARK YAPIMI TEMEL ATMA TÖRENİ, İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI KADİR TOPBAŞ’IN KATILIMIYLA GERÇEKLEŞTİ.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.