Meram’da Tasavvuf Musiki Konseri

Meram’da Tasavvuf Musiki Konseri
Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi tarafından düzenlenen kültürel etkinlikler devam ediyor.

- Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi tarafından düzenlenen kültürel etkinlikler devam ediyor.

Rumî Türk Musikisi Topluluğu tarafından Konevi Kültür Merkezi'nde icra edilen tasavvuf musikisi konseri yoğun ilgi gördü.

Sanat yönetmenliği ve koro şefliğini Elif Bilge Kurtuldu'nun yaptığı tasavvuf musikisi konseri yaklaşık 1,5 saat sürdü. Konserde, tasavvuf musikisinden eserler seslendiren topluluk, programa katılanlara güzel bir gece yaşattı.

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, konserden sonra günün anısına Elif Bilge Kurtuldu'ya çiçek hediye etti.

Bolluk, bereket, ikram ve ihsan ayı olan Muharrem ayı ve Hicri yılbaşını tebrik eden Başkan Toru, "Seslendirdikleri birbirinden güzel eserlerle gönüllerimizi fetheden Rumî Türk Musikisi Topluluğu'na çok teşekkür ediyorum. Sanat yönetmeni ve koro şefi Elif Bilge Kurtuldu'nun şahsında topluluğun tüm sazende ve hanendelerini tebrik ediyorum. Bu konser, zengin bir kültür ve sanat birimine sahip bir millet olarak geçmişimizle bir kez daha gurur duymamıza vesile oldu" diye konuştu.

Öte yandan Meram Belediye Tiyatrosu tarafından hazırlanan "Kanuni ve Sinan" adlı tiyatro oyunu, 26 Ekim Pazar ve 27 Ekim Pazartesi günleri saat 20.00'de Konevi Kültür Merkezi'nde sahnelenecek. Oyuna tüm kültür sanatseverler davet edildi.

MERAM’DA TASAVVUF MUSİKİ KONSERİ

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.