Mercedes Amg Petronas Macaristan’da Galibiyet İstiyor

Mercedes Amg Petronas Macaristan’da Galibiyet İstiyor
Formula 1 takviminin yarısı geride kalırken, sezonun 11’inci yarışı Macaristan’da koşulacak. 4,381 kilometre uzunluğundaki pistte, pilotlar zafer için 70 tur atacak. Yarışın toplam uzunluğu ise 306,63 km olarak dikkat çekiyor. Kariyerinde dört Hungaroring

- Formula 1 takviminin yarısı geride kalırken, sezonun 11’inci yarışı Macaristan’da koşulacak. 4,381 kilometre uzunluğundaki pistte, pilotlar zafer için 70 tur atacak. Yarışın toplam uzunluğu ise 306,63 km olarak dikkat çekiyor. Kariyerinde dört Hungaroring birinciliği olan Lewis Hamilton, bu sene de en iddialı pilotlardan biri olarak Macaristan’a geliyor. Geçtiğimiz sezon bu pistte pole pozisyonunda başladığı yarışta damalı bayrağı ilk sırada gören Hamilton, Mercedes AMG Petronas’a da buradaki ilk birinciliğini kazandırmıştı. İngiliz pilot ayrıca McLaren Mercedes pilotu olarak da 2007, 2008 ve 2012’de yarışı birinci sırada tamamlamıştı. Lewis Hamilton, Macaristan’da bir kez daha kazanırsa halen Michael Schumacher ile paylaştığı en fazla Hungaroring’ı kazanma rekorunu beş yarışla tek başına eline geçirecek.

TAKIMLAR SIRALAMASINDA MERCEDES AMG PETRONAS İLK SIRADA

Mercedes AMG Petronas’ın diğer pilotu Nico Rosberg ise Macaristan’da en iyi derecesini 2009 yılında dördüncü olarak elde etmişti. Rosberg, geçtiğimiz yıl Mercedes AMG Petronas altındaki ilk Macaristan Grand Prix’ini, yaşadığı araç arızası nedeniyle tamamlayamamıştı. Bu yarış öncesi pilotlar sıralamasında Nico Rosberg 190 puanla ilk sırada yer alırken, Lewis Hamilton ise 176 puanla ikinci sırada bulunuyor. Takımlar sıralamasında da Mercedes AMG Petronas 366 puanla, en yakın rakibinin 178 puan önünde birinci durumda.

27 Temmuz Pazar günü TSİ 15.00’te başlayacak Hungaroring Grand Prix’inin sıralama turları ise 25 Temmuz Cumartesi günü TSİ 15.00’te gerçekleşecek.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.