Merdan: "Bu Ülke Hepimize Yeter"

Merdan: Bu Ülke Hepimize Yeter
Türkiye Ortopedik Engelliler Federasyonu Genel Başkanı Cemal Merdan, terör olaylarına tepki göstererek "Bu ülke hepimize yeter" dedi.Türkiye Ortopedik Engelliler Federasyonu’nun organize ettiği engel...

Türkiye Ortopedik Engelliler Federasyonu Genel Başkanı Cemal Merdan, terör olaylarına tepki göstererek "Bu ülke hepimize yeter" dedi.

Türkiye Ortopedik Engelliler Federasyonu’nun organize ettiği engelli dernekleri "Bölge Başkanlar Kurulu Toplantısı" Samsun Büyükşehir Belediyesi Mavi Işıklar Eğitim ve Rehabilitasyon Kampı’nda gerçekleştiriliyor. 2 gün sürecek olan toplantıya Karadeniz ve İç Anadolu Bölge dernekleri başkanları olmak üzere 15 ilden üyeler katıldı. Toplantıda, Türkiye Ortopedik Engelliler Federasyonu engellilerin eğitim, istihdam, mimari, hukuki ve sosyal sorunlarına yönelik meseleler konuşulacak. Toplantıda açılış konuşmalarında hep birlikte teröre olan tepki dile getirildi ve birlik mesajı verildi.

5 federasyon ve 600 üye dernekleriyle terörü koşulsuz kınadıklarını ifade eden Türkiye Sakatlar Konfederasyon Başkanı Yusuf Çelebi, hayatların sona erdiği ve engelli sayısında ciddi artış sağlayan terör saldırılarının son bulmasına yönelik gerek dünya gerekse Türkiye kamuoyuna ciddi görevler düştüğünü söyledi.

“ENGELLİLERİN DE ÜLKE MESELELERİNE NE KADAR DUYARLI OLDUĞUNU BURADA BİR KEZ DAHA ANLADIK”

Engelli sivil toplum kuruluşlarının teröre karşı aldıkları bu tavrın devleti daha da güçlendirdiğini söyleyen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetler Genel Müdürü İshak Çiftçi, "Bu ülkenin engellilerinin de ülke meselelerine ne kadar duyarlı olduğunu burada bir kez daha anladık. Dolayısıyla vatanımız, milletimiz adına engelli kardeşlerimize şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.

“BU ÜLKE ÜZERİNDE OYNANAN OYUNLARIN SON BULMASINI İSTİYORUZ”

Türkiye de huzur barış istediklerini söyleyen Türkiye Ortopedik Engelliler Federasyonu Genel Başkanı Cemal Merdan, "Bu ülkenin farklı kültürleriyle birlikte bir arada yaşamak istiyoruz. Bu ülke hepimize yeter. Bu ülke üzerinde oynanan oyunların son bulmasını istiyoruz. Umuyoruz ki ülkemizin elde ettiği kazanımlar geri gitmez. Çünkü engelliler belki de toplumun en zayıf kesimidir. Ülkemizde demokrasinin gelişmesi, ekonomimizin gelişmesi ve ülkemizdeki sistemin gelişmesi engellilerin yararınadır. Terör olayları engellileri artıran bir olaydır" şeklinde konuştu.

TÜRKİYE ORTOPEDİK ENGELLİLER FEDERASYONU GENEL BAŞKANI CEMAL MERDAN.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.