Merkel: Neticelerini yıllar sonra göreceğiz

Merkel: Neticelerini yıllar sonra göreceğiz
Almanya Başbakanı Angela Merkel, Birleşik Krallık'ın AB'den ayrılma kararını almasıyla ilgili olarak referandumun neticelerinin yıllar sonra daha sağlıklı...

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Birleşik Krallık'ın AB'den ayrılma kararını almasıyla ilgili olarak referandumun neticelerinin yıllar sonra daha sağlıklı görüleceğini ifade etti.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, İngiltere'nin AB'den ayrılması kararıyla sonuçlanan referandumu değerlendirmek ve bundan sonraki izlenecek politikayı görüşmek üzere Almanya Federal Meclisinde grubu bulunan parti başkanlarıyla bir araya geldi. Merkel, haftaya Salı günü özel oturumda hükümet adına açıklama yapacağını kaydederek, Birleşik Krallık'ın AB'den ayrılması ile ilgili olarak "İngiliz halkı AB'den ayrıma kararı verdi ve buna saygı duymamız gerekiyor. Bundan sonra 27 AB ülkesi olarak sakin bir kafayla neler yapacağımızı konuşmalı ve sağlıklı bir karar alarak yolumuza devam etmeliyiz" dedi.

"İngiltere'nin AB'den ayrılması AB'nin bir parçasının kesilmesi anlamına geliyor" diyen Merkel, açıklamasını şu şekilde sürdürdü: "İngilizlerin AB'den ayrılmalarının neticelerini yıllar sonra daha sağlıklı göreceğiz. Geriye gelen kalan 27 ülke referandumun neticelerini enine boyuna tahlil edecek ve nasıl uygulanacağına karar vereceğiz. Bundan sonra şunlara dikkat etmeliyiz. Avrupa çok yönlüdür. Birlik üyeleri farklı olduğu gibi talepleri de farklı farklıdır. Farklı talepler ise AB'nin kriterlerine uymayabiliyor. Bu, İngiltere için geçerli olduğu gibi bütün AB ülkeleri için de geçerlidir. Biz, AB vatandaşlarının birliği güvenilir bir birlik olarak görmesini sağlamalıyız. Avrupa Birliği de vatandaşlarının refah seviyesini yükseltebilmelidir. Bu görev AB idarecilerinin en önemli görevi olmalıdır"

Alman Başbakan, "Küresel dünyanın müstakil büyümesi zor olabilir. Fakat birlik olarak büyümesi daha kolaydır. AB, barışı ve refahı sağlam zeminle oturtmalıdır. Avrupa Birliği ekonomik bakımdan dünyanın en önemli ve en büyük bölgesini oluşturuyor. Biz AB olarak ekonomik, sosyal ekolojik ve güvenlik politikalarımızı dünyaya anlatmalıyız. Son olarak geçmişte yaşanılan acılardan Roma Anlaşmasıyla, Birliğin kurucuları AB'yi barış birliği olarak kurmuşlardır. Bugün bu düşünce hep geride kaldı. Bu misyonu yeniden canlandırmalıyız" açıklamasında bulundu.

Başbakan Angela Merkel, salı ve çarşamba günü Brüksel'de yapılacak liderler zirvesi öncesi pazartesi günü Berlin'de Avrupa Parlamentosu Başkanı Donald Tusk, Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande ve İtalya Başbakanı Matteo Renzi ile bir araya gelecek.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.