Merkez, Bankaların Döviz Ve Efektif Piyasadaki İşlem Limitini Arttırdı

Merkez, Bankaların Döviz Ve Efektif Piyasadaki İşlem Limitini Arttırdı
Merkez Bankası, bankaların TCMB nezdindeki döviz ve efektif piyasalarında işlem yapma limitlerin yaklaşık yüzde 130 artırılarak 50 milyar dolara yükseltildiğini bildirdi.Türkiye Cumhuriyet Merkez Bank...

Merkez Bankası, bankaların TCMB nezdindeki döviz ve efektif piyasalarında işlem yapma limitlerin yaklaşık yüzde 130 artırılarak 50 milyar dolara yükseltildiğini bildirdi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), ’Küresel Para Politikalarının Normalleşme Sürecinde Yol Haritası’nda belirtilen, döviz likiditesinin desteklenmesi amacıyla, bankaların TCMB nezdindeki döviz ve efektif piyasalarında işlem yapma limitleri 1 Eylül 2015 tarihinden itibaren, yaklaşık yüzde 130 oranında artırılarak (bugünkü EUR/USD paritesi esas alındığında) 50 milyar dolara yükseltildiğini bildirdi.

TCMB, bankalara dolar ve euro bazında limitleri ayrı ayrı bildirileceğini ve bu çerçevede, bankalara tahsis edilen depo limitleri ile ROM kapsamında TCMB’de bulundurulan altın ve döviz varlıklarının toplamı, yurtdışı şubeleri dahil olmak üzere, bankaların gelecek 1 yıldaki yurtdışı borç ödemelerinin tamamını fazlasıyla karşılayabilecek seviyeye yükseldiğini kaydeti.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.