Merkez 'Faizi' Sabit Tuttu

Merkez Faizi Sabit Tuttu
Türkiye Merkez Bankası (TCMB), faiz kararını açıkladı. Para Politikası Kurulu (PPK), faiz oranını değiştirmedi.

- Türkiye Merkez Bankası (TCMB), faiz kararını açıkladı. Para Politikası Kurulu (PPK), faiz oranını değiştirmedi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), piyasaların merakla beklediği faiz kararını açıkladı. PPK, faiz oranını değiştirmedi ve gecelik faiz oranlarında marjinal fonlama oranı yüzde 12, açık piyasa işlemleri çerçevesinde piyasa yapıcısı bankalara repo işlemleri yoluyla tanınan borçlanma imkanı faiz oranı yüzde 11,5, Merkez Bankası borçlanma faiz oranı yüzde 8, bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı ise yüzde 10 düzeyinde sabit tutuldu.

Geç Likidite Penceresi faiz oranlarında Geç Likidite Penceresi uygulaması çerçevesinde, Bankalararası Para Piyasası’nda saat 16.00–17.00 arası gecelik vadede uygulanan Merkez Bankası borçlanma faiz oranı yüzde 0 düzeyinde, faiz koridoru ise yüzde 8 -12 bandında sabit tutulurken borç verme faiz oranı yüzde 15’ten yüzde 13,5’e indirildi.

TCMB'den yapılan açıklamada geç likidite faizlerindeki indirimle ilgili olarak son dönemde azalan belirsizliklerin ve risk priminin göstergelerindeki kısmi iyileşmenin, gerektiğinde likidite politikası yoluyla ilave bir sıkılaşmaya duyulabilecek ihtiyacı azalttığı belirtildi. Açıklamada "Bu nedenle Kurul, geç likidite penceresi borç verme faiz oranında teknik bir indirime gidilmesine karar vermiştir" denildi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.