Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği Bütçesi Belirlendi

Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği Bütçesi Belirlendi
Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği (KHGB) 2015 Yılı yatırım programı ve bütçe toplantısını gerçekleştirdi.

- Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği (KHGB) 2015 Yılı yatırım programı ve bütçe toplantısını gerçekleştirdi.

İl Genel Meclisi Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri ve Birlik Meclis Başkanı Salih Ayhan, Merkez İlçe İl Genel Meclis Üyeleri; Aytekin Kulmaç, Fikret Yıldırım, Turan Topgül, Hüseyin Akpolat, Köylere Hizmet Götürme Birliği Genel Sekreteri İbrahim Turan, Mali İşler Müdürü Ahmet Yiğit ve merkeze bağlı köy muhtarları katıldı.

Olağan Birlik Meclis Toplantısı’nda 2015 yılı yatırım programı ve bütçe tasarısı görüşüldü. Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından köy muhtarları köylerde yaşanan sorunları dile getirdi.

Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin, İl Özel İdaresi, KÖYDES, İller Bankası’na ait işleri ve diğer projeleri yürüttüğünü vurgulayan Genel Sekreter Salih Ayhan, “İl Özel İdaresi’ne ait işler, Köylere Hizmet Götürme Birliği mevzuatının daha hızlı olması nedeniyle sadece ihaleler bu kanalla yapılıyor. Dolayısıyla birlik burada sorumluluk alıyor. Merkez İlçe KHGB’de görev alan meclis üyelerimiz de var. Kaynak da, program da İl Özel İdaresi’nin, ancak yalnızca ihale, sürecin hızlandırılması için kullanılıyor. Merkez sınırlarımızdaki yatırımlarımızı bazen Köylere Hizmet Götürme Birliği kanalıyla ihaleye çıkartıyoruz.” dedi.

2015 yılının en önemli gündem maddesinin il genelinde su sayacı uygulamasını başlatmak olduğunu vurgulayan Ayhan, “2014 yılının kurak geçmesinden dolayı çektiğimiz sıkıntıları herkes biliyor. Yapılan inceleme neticesinde tespit edilen ihtiyaca göre yeni kaynakların yerleşim yerlerine isale edilmesi için 2014 yılında 2 milyon TL tutarında boru alarak dağıtımını gerçekleştirdik. Ayrıca kuraklıkla ilgili sıkıntıların çözümü noktasında su sayacı uygulanması için ciddi çalışmalar yapıyoruz. Suyu tasarruflu kullanmak amacıyla öncelikle su sayaçlarını İdare olarak bizler alacağız. Ücretlendirme de sembolik olacak. İlçe merkezinde 153 köyümüz var. En büyük amacımız suyun israf edilmemesi, özellikle yazın bahçe sulamalarında suyun boşa akmasının önüne geçmektir. Bu kış döneminde su sayacı takılması için ihale sürecini yapıp daha disiplinli bir şekilde su israfının önüne geçeceğiz. Eğer su sayacını taktığımız halde köyün su sorunu varsa o sorunu İdare olarak biz gidereceğiz. Kul hakkını önlemek, bu değerli nimeti boşa akıtmamak istiyoruz. Bundan dolayı merkez köylerimizdeki muhtarlardan destek bekliyoruz. Su sorununu çözdüğümüz takdirde emin olun köylerimize yaptığımız en hayırlı iş bu olacak.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin 2015 yılına ait 1 Milyon 600 Bin TL’lik bütçesi oylanarak kabul edildi. Toplantı, gündem maddelerinin görüşülmesi ve karara bağlanılmasının ardından dilek ve temennilerle son buldu.

MERKEZ İLÇE KÖYLERE HİZMET GÖTÜRME BİRLİĞİ BÜTÇESİ BELİRLENDİ

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.