Mersin’de 90 Kişi Hastanelik Oldu

Mersin’de 90 Kişi Hastanelik Oldu
Mersin’de bir yemek firmasından yemek alan 3 iş yeri çalışanı ile bir huzurevinde kalan yaşlıların da aralarında bulunduğu yaklaşık 90 kişi, yedikleri yemekten zehirlenerek hastanelere kaldırıldı. Edi...

Mersin’de bir yemek firmasından yemek alan 3 iş yeri çalışanı ile bir huzurevinde kalan yaşlıların da aralarında bulunduğu yaklaşık 90 kişi, yedikleri yemekten zehirlenerek hastanelere kaldırıldı.

Edinilen bilgiye göre, Mersin’de faaliyet gösteren bir yemek firmasından yemek alan biri Serbest Bölge’de firma, diğerleri ise merkez Mezitli ve Akdeniz ilçelerinde atölyede çalışan işçiler ile Semiha Tokatlı Huzurevi’nde kalan yaşlıların da aralarında bulunduğu yaklaşık 90 kişi, mide bulantısı ve kusma şikayetleriyle hastanelere kaldırıldı.

Rahatsızlanan kişilerin 12’sinin Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nde, 30’unun Devlet Hastanesi’nde, 5’inin Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde, diğerlerinin ise Toros Devlet Hastanesi’nde tedbir amaçlı müşahede altında tutuldukları belirtildi. Mide bulantısı ve kusma şikayetiyle hastanelere başvuran kişilerin, öğle yemeğinde nohut, pilav, yoğurt ve tatlı yedikleri öğrenilirken, hastaların, yedikleri yemekten zehirlenmiş olabileceği ileri sürüldü. Yemeklerden alınan numunelerin ise analiz için Tarım İl Müdürlüğü’ne gönderildiği ifade edildi.

Her 3 işletme ile huzurevinin, aynı yemek firmasından yemek aldıkları iddia edildi. Hastanelere kaldırılan kişilerin sağlık durumlarının iyi olduğu, hayati tehlikesi bulunan kimsenin olmadığı belirtilirken, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü kaydedildi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.