Mersin’de 'Gezi Parkı' Tepkisi

Mersin’de Gezi Parkı Tepkisi
Mersin’de sosyal paylaşım sitesi üzerinden örgütlenen binlerce kişi, İstanbul Taksim’deki Gazi Parkı’nın yıkılmaması için başlatılan protestolara destek vermek için eylem yaptı.

- Mersin’de sosyal paylaşım sitesi üzerinden örgütlenen binlerce kişi, İstanbul Taksim’deki Gazi Parkı’nın yıkılmaması için başlatılan protestolara destek vermek için eylem yaptı.

Mersin’deki ilk eylem SDP’li gençlerin öncülüğünde Özgür Çocuk Parkı önünde gerçekleştirildi. Taksim’deki eyleme destek veren grup, attıkları slogan ve taşıdıkları dövizlerle hükümeti protesto etti. Grubun yaklaşık 1 saat süren eylemi olaysız sona erdi. Kentte gerçekleşen sonraki eyleme ise sosyal paylaşım sitesi üzerinden örgütlenen binlerce kişi katıldı. Atatürk Caddesi üzerindeki Büyükşehir Belediye binası önünde toplanan yaklaşık 500 kişilik grubun yürüyüşü ile başlayan eylem, farlı istikametlerden gelen grupların Forum Mersin Alış Veriş Merkezi önünde toplanmasıyla devam etti.

Burada ellerinde Türk bayrakları ve dövizler eşliğinde slogan atıp marşlar söyleyen kalabalık, daha sonra Adnan Menderes Bulvarı üzerindeki Barış Meydanı’na hareket etti. Yolu trafiğe kapatarak yürüyen gruba polis müdahale etmedi. Barış Meydanı’nda toplanan yaklaşık 5 bin kişi, ellerindeki Türk bayraklarını sallayarak hep bir ağızdan 10. Yıl Marşı’nı söyledi. Buradaki kalabalığa CHP Mersin milletvekilleri Aytuğ Atıcı ve Vahap Seçer de destek verdi. CHP’li vekiller, yaptıkları konuşmalarda hükümeti eleştirdi. Eylem, olaysız olarak sona erdi.

MERSİN’DE 'GEZİ PARKI' TEPKİSİ

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.