Mersin'de Kaçak Kazıcılara Geçit Yok

Mersinde Kaçak Kazıcılara Geçit Yok
Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, ’Mirasına Sahip Çık, Geleceğine Umut Ol’ sloganı ile başlatılan proje çalışmaları dahilinde kaçak kazı yapanlara geçit vermiyor. Ekipler, bugüne kadar 73 kaçak kazı operasyonunda 137 şüpheliyi suçüstü yakalayarak,

- Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, ’Mirasına Sahip Çık, Geleceğine Umut Ol’ sloganı ile başlatılan proje çalışmaları dahilinde kaçak kazı yapanlara geçit vermiyor. Ekipler, bugüne kadar 73 kaçak kazı operasyonunda 137 şüpheliyi suçüstü yakalayarak, adli makamlara sevk etti.

Mersin Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Valilik koordinesinde Mersin İl Jandarma Komutanlığı ve İl Kültür Turizm Müdürlüğü’nün ortaklaşa gerçekleştirdikleri, kültür ve tabiat varlıklarının korunması konusunda ’Mirasına Sahip Çık, Geleceğine Umut Ol’ sloganı ile başlatılan proje çalışmaları devam ediyor. Bu proje çerçevesinde kentin tarihi ve kültürel eserlerinin korunması hedeflenmişti. Bu kapsamda jandarma ekipleri, Mersin’de kültür ve tabiat varlıklarının yoğun olarak bulunduğu ilçe, belde ve köylerde vatandaşları konuyla ilgili bilgilendirerek, hazırlanan broşürleri dağıttı.

Jandarma asayiş timleri de kültür ve tabiat varlıklarının yoğun olarak bulunduğu bölgelerde önleyici maksatlı kontrol ve denetimleri artırdı.

Ekipler son olarak, Çavak Mahallesi Kafedar Konağı mevkiinde M.A.K., H.D. ve E.B. isimli 3 kişiyi kaçak kazı yaparken suç üstü yakaladı. Ekipler şahıslarla birlikte 1 jenaratör, 1 hilti ve 7 muhtelif kazı malzemesi ele geçirdi. Gözaltına alınan 3 şahıs ifadelerinin alınmasının ardından adliyeye sevk edildi.

Ekipler, bugüne kadar 73 kaçak kazı operasyonunda 137 şüpheliyi suçüstü yakalayarak, adli makamlara sevk etti.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.