Mersin’de Seçim Güvenliği Toplantısı Yapıldı

Mersin’de Seçim Güvenliği Toplantısı Yapıldı
Mersin’de Seçim Güvenliği Toplantısı, Vali Özdemir Çakacak’ın başkanlığında gerçekleştirildi.Valilik Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya, Vali Yardımcıları Cezmi Türk Göçer ve Ayhan Bayhan, ilçe...

Mersin’de Seçim Güvenliği Toplantısı, Vali Özdemir Çakacak’ın başkanlığında gerçekleştirildi.

Valilik Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya, Vali Yardımcıları Cezmi Türk Göçer ve Ayhan Bayhan, ilçe Kaymakamları, Sahil Güvenlik Bölge Komutanı Albay Fatih Erhan, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ömer Uyan, İl Emniyet Müdürü Dr. Rahmi Baştuğ ve güvenlik teşkilatı mensupları katıldı. Toplantıda konuşan Özdemir Çakacak, seçimlerin Mersin’de huzur ve güven içerisinde yapılması ve seçmenlerin hiçbir etki altında kalmadan oylarını sandığa hür bir şekilde yansıtmaları için gereken önlemlerin alınacağını kaydetti. Anayasanın 79. maddesine göre seçimlerin düzen içerisinde yürütülmesi ve seçimlerle ilgili olarak yapılacak şikayet veya itirazların karara bağlanması görevinin Yüksek Seçim Kurulu’na verildiğini belirten, "Yüksek Seçim Kurulu da bu görevini ilgili mevzuat çerçevesinde il ve ilçe seçim kurulları marifetiyle yürütmektedir. Seçimlerin adil bir ortamda huzur ve güven içerisinde yapılması, halkın iradesinin sandığa özgürce yansıtılması konusunda her türlü tedbirin alınması biz idarecilerin görevidir. Bugünkü toplantıda, ilgili mevzuat ve Yüksek Seçim Kurulu kararları doğrultusunda yetki çerçevesinde ne gibi tedbirler alınabilir, bunları değerlendireceğiz. Türkiye, bölgesinde demokrasiyi özümsemiş, son yıllarda yapılan düzenlemelerle hem demokrasi hem de insan hak ve özgürlükleri bağlamında bir hayli mesafe kat etmiş, demokratik düzenlemeler konusunda Avrupa’nın da ilerisine geçtiğimiz hususlar olmuştur. Gelinen bu noktanın çeşitli gruplarca provoke edilmesine müsaade etmeyeceğiz. Seçimler ne kadar adil bir ortamda, huzur ve güven içerisinde yapılırsa, idare tarafsızlığını muhafaza ederse vatandaşlarımızın hür iradesi sandığa o denli olumlu yansır. Bu, demokrasimizin gelişmesi açısından önemlidir” dedi.

Seçimlerin öncesinde, sırasında ve sonrasında alınması gereken tedbirlere dikkat çeken Çakacak, "İl ve ilçe seçim kurulları büyük bir hassasiyet içerisinde görev yapacak, Seçim Koordinasyon Merkezleri oluşturulacak, ilçe kaymakamlarımız, ilçe seçim kurulu başkanları ile işbirliği içerisinde seçim kurullarının karar ve talimatları doğrultusunda kendi ilçe sınırları içerisinde her türlü tedbiri alacak” ifadelerini kullandı.

25’İNCİ DÖNEM MİLLETVEKİLİ GENEL SEÇİMLERİ İLE İLGİLİ SEÇİM GÜVENLİĞİ TOPLANTISI, MERSİN VALİSİ ÖZDEMİR ÇAKACAK’IN BAŞKANLIĞINDA GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.