Mersin'deki 'Paralel Yapı' Operasyonu

Mersindeki Paralel Yapı Operasyonu
Mersin'de yasa dışı dinlemelere yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, çıkarıldıkları mahkemece 'adli kontrol' şartıyla serbest bırakılan 5 emniyet mensubu hakkında verilen karara itiraz edildi.

- Mersin'de yasa dışı dinlemelere yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, çıkarıldıkları mahkemece 'adli kontrol' şartıyla serbest bırakılan 5 emniyet mensubu hakkında verilen karara itiraz edildi.

Mersin Barosu avukatlarından Murat Altındere, müvekkili AK Parti Mersin il yöneticisi Mert Hazar ve soruşturmanın mağduru olarak kendi adına Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı'na sunduğu dilekçede, eski istihbarat şube müdürlerinden Ali Çengelci ve Ali İhsan Kaya ile polisler İlyas Avcı, Gökhan Kotan ve Koray Gün'ün, mahkemece 'adli kontrol' şartıyla serbest bırakılması kararına itiraz ederek tutuklanması talebinde bulundu.

Altındere, Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı'na yaptığı müracaatta, şüphelilerin yasal koşullar oluştuğu için mahkemeye sevk edildikleri halde hukuka aykırı bir şekilde serbest bırakıldıklarını savundu. Altındere, dilekçesinde şu ifadelere yer verdi: "Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı'nın ilgili dosyasında bulunan ve şüpheliler tarafından yasaya aykırı bir şekilde yapılan dinleme kayıtlarından anlaşılacağı üzere, şüpheliler tarafından yasa dışı iletişim dinlenmesi suçunun işlendiği konusunda kuvvetli ve somut deliller bulunduğu sabittir. Ayrıca şüpheliler, bu hukuka aykırı eylemlerini örgüt kapsamında gerçekleştirmiş olup, CMK 100/3. maddenin 9. fıkrasındaki hüküm de dosya kapmasında gerçekleşmiştir. Dolayısıyla somut olayda hem yasaya aykırı iletişimin dinlenmesi suçunun işlendiğine dair kuvvetli deliller bulunmasına hem de bu suçun tutuklama nedenlerinden biri olan suç işlemek amacıyla örgüt kurma eylemiyle gerçekleştirildiğinin de sabit olmasına rağmen, hakimlikçe şüpheliler hakkında serbest bırakma kararı verilmesi, yasaya tamamen aykırıdır. Bu kadar önemli, infial yaratan ve ülke gündemini meşgul eden, validen emniyet müdürüne, başsavcıdan iş adamına birçok kişiyi yasa dışı dinleyen bu paralel suç örgütünün mensuplarının serbest kalması, hukuken ve vicdanen kabul edilebilir değildir. Bu kişilerin tutuksuz yargılanması, delilleri karartma ihtimalini de güçlendirmektedir. Tüm bu nedenlerden dolayı, CMK 100. madde kapsamında tutuklama nedenlerinin oluşmuş olmasına rağmen, şüphelilerin serbest bırakılması kanun ve usule uygun olmadığından Mersin 1. Sulh Ceza Hakimliği'nin kararının kaldırılarak şüphelilerin tutuklanmasına karar verilmesini talep ederiz."

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.