‘Meslek Lisesi Kitap Okuyor’ Programına Büyük İlgi

‘Meslek Lisesi Kitap Okuyor’ Programına Büyük İlgi
Elbistan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin düzenlediği ‘Meslek Lisesi Kitap Okuyor’ gecesine öğretmenler, öğrenciler ve veliler yoğun ilgi gösterdi. Okul konferans salonunda yapılan program yaklaşık 1 saat sürdü.

- Elbistan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin düzenlediği ‘Meslek Lisesi Kitap Okuyor’ gecesine öğretmenler, öğrenciler ve veliler yoğun ilgi gösterdi. Okul konferans salonunda yapılan program yaklaşık 1 saat sürdü.

‘Meslek Lisesi Kitap Okuyor’ gecesi saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Daha sonra günün anlam ve önemini anlatan bir konuşma yapan Elbistan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü İlyas Gezer, bu tür programalar düzenlemeye devam edeceklerini söyledi. Gezer, şunları ifade etti:

“Bugün burada okulumuz ‘Elbistan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okuyor’ adı altında bir program düzenleye arzu ettik. Katılımınızdan dolayı sizlere teşekkür ediyorum. Bu tür programlarımız devam edecek inşallah. Çeşitli projelerimiz var. Okumanın önemi, okumakla ilgili çeşitli yazarlarımızı okulumuza davet etmeyi düşünüyoruz. Yine o tür programlarda bizleri yalnız bırakmazsanız son derece minnet duyarız. Tabi bu program 21 Aralık en uzun gece olması hasebiyle 21 Aralıkta düşünüyorduk. Ama Pazar gününe denk gelmesi nedeniyle bugüne aldık. Sloganımız burada şuydu ‘En uzun geceyi Elbistan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi uyuyarak değil okuyarak geçiriyor’ olacaktı. Bugüne aldık. 21 Aralık aynı zamanda bizim Kars’ta şehitlerimizin yıl dönümleri. Onları da saygıyla, yürekten rahmetle anıyoruz.”

Müdür Gezer’in konuşmasından sonra tüm katılımcılar 10 dakika kitap okudu. Daha sonra 10-E sınıfından İsmail Karaoğlan’ın sinevizyon eşliğinde okuduğu Sakarya Türküsü büyük alkış aldı.

Okulu Rehber Öğretmeni Şerif Aybakar Bir Okurun Güncesi adlı yazıyı okudu. Aybakar’dan sonra okul öğretmenlerinden Dudu Çimen, dünya ülkelerine oranla Türkiye’nin ve okulun kitap okumadaki gelişimini sinevizyon eşliğinde sundu.

Müdür Yardımcısı Mustafa Gümüş’ün sergilediği Hacıvat-Karagöz oyunu geceye ayrı bir renk kattı. Daha sonra okulda düzenlenen yarışmalarda birinci olan öğrencilere ödülleri verildi.

Son olarak Müzik öğretmeni Kahraman Diker, Müdür Yardımcısı Alper Özdemir ve Rehber Öğretmeni Şerif Aybakar’ın hazırlamış olduğu müzik ziyafeti sunuldu ve katılanlara çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Meslek Lisesi Kitap Okuyor Gecesine İlçe Milli Eğitim Müdürü Kürşat Bayazıt, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, Eğitim Bir Sen Elbistan Temsilcisi Tahsin Çıplak, okulu müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

‘MESLEK LİSESİ KİTAP OKUYOR’ PROGRAMINA BÜYÜK İLGİ

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.