Mesleki Ve Teknik Eğitim Tanıtma Haftası

Mesleki Ve Teknik Eğitim Tanıtma Haftası
Ankara Sanayi Odası (ASO) Teknik Koleji’nin ev sahipliği yaptığı ‘Mesleki ve Teknik Eğitim Tanıtma Haftası’ etkinlikleri başladı.ASO Teknik Koleji’nde ‘Mesleki ve Teknik Eğitim Tanıtma Haftası’ etkinl...

Ankara Sanayi Odası (ASO) Teknik Koleji’nin ev sahipliği yaptığı ‘Mesleki ve Teknik Eğitim Tanıtma Haftası’ etkinlikleri başladı.

ASO Teknik Koleji’nde ‘Mesleki ve Teknik Eğitim Tanıtma Haftası’ etkinlikleri başladı. Makine teknolojileri alanının tanıtımının yapılacağı tanıtım haftasına Sincan’da bulunan 7 okul, ASO 1. Organize Sanayi Bölgesinde yer alan 3 firma, Türkiye genelinde eğitim seti üreten 5 firma, makine alanında faaliyet gösteren 16 firma olmak üzere toplam 31 firma katıldı. Mesleki ve Teknik Eğitim Tanıtma Haftasında açılan stantları gezen ASO Başkanı Nurettin Özdebir, firmalardan bilgi aldı. 3 boyutlu ürünler tasarlayan bir firmanın standını ziyaret eden Özdebir’in 3 boyutlu yüz taraması yapıldı.

Stantları gezmesinin ardından yaptığı açıklamada ASO Başkanı Özdebir, “Ülkemizin daha ileri teknoloji ve bilgi yoğun üretimler yapması lazım. Teknoloji o kadar hızlı gelişiyor ki, milattan bugüne 2015 yılda üretilmiş tüm bilgiyi 17 ayda katlıyoruz. 2015 yılda üretilen bilgiyi şuanda 17 ayda üretiyoruz. Bunun yansımaları da hayatımıza yavaş yavaş girmeye başladı. Bir sürü yerde kullandığımız fakat farkında olmadığımız o kadar çok bilgi teknoloji kullanıyoruz ki, hayatımızın çeşitli yerlerinde bunlar yer almaya başladılar” ifadelerini kullandı.

“Türkiye’nin de katma değeri yüksek ürünler üretebilmesi lazım” diyen Özdebir, “Şuanda biz dünyanın en büyük çubuk demir üreticisiyiz ama biz bunu üretmezsek dünyada kıyamet kopmaz. Kimsede bizim üretmediğimizin farkına varmaz. O zaman ülkemizi fark ettirecek öne çıkacak özel işler yapabilmemiz lazım. Bu özel işlerde özel insanlarla olur. Buradaki gördüğüm manzara beni özellikle imalat sanayi ile ilgili alanda çok mutlu etti" şeklinde konuştu.

Sanayinin iki farklı insana ihtiyacının olduğunu kaydeden Özdebir, şöyle konuştu:

“Bir icat çıkartacak. Ar-Ge inovasyon yapacak temel bilimlerde daha iyi donanımlı, uygulamayı da tanıyan ve bilen insanlar birde kaynakçı, tornacı, frezeci gibi alanlar var. Onlar piramidin aslında tabanını oluşturan sayıca daha yüksek sayıda olması gereken uygulamayı yapacak olan insanlar onlarında yetiştirilmesi lazım. Bizim bu okulumuzdaki amacımız o icat çıkartacak insanları yetiştirmek. Onun için temel bilimlerde başarılı, donanımlı insanlar olması lazım. Fizik, matematik, kimya gibi alanlarda iyi yetişmiş olmak lazım. Yabancı dil açısından iyi yetişmiş olmak lazım. Buna biz bu okulda özellikle bu alana önem veriyoruz."

ASO Teknik Koleji öğrencilerinin şuanda en az yüzde 10’unun şuanda dünya çapında dereceye girdiğini ifade eden Özdebir, “Okulun yüzde 10 dünyanın ilk 10’u içerisinde yer almış. Hangi alanlarda almış; matematikte, İngilizcede, coğrafyada almış. 3 alanda dünyanın ilk 10’u bizde. Bu çok önemli. Bilginin tabana yayılması açısından. Çocukları sadece şucu bucu olarak yetiştirmek istemiyoruz” dedi.

Tanıtım haftası 8 Mayıs 2015 tarihine kadar devam edecek.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.