Messı 62 Takıma Gol Attı

Messı 62 Takıma Gol Attı
Valencia ile oynanan maçta Barcelona formasıyla 400. golünü atan Messi, kariyeri boyunca 62 farklı takıma gol atma başarısı gösterdi. Arjantinli yıldız kariyerindeki en çok golü ise Sevilla’ya karşı a...

Valencia ile oynanan maçta Barcelona formasıyla 400. golünü atan Messi, kariyeri boyunca 62 farklı takıma gol atma başarısı gösterdi. Arjantinli yıldız kariyerindeki en çok golü ise Sevilla’ya karşı attı.

İspanya Birinci Futbol Ligi (La Liga) ekiplerinden Barcelona’nın Arjantinli golcüsü Lionel Messi, ligin 32. haftasında oynanan Valencia karşılaşmasında rakip fileleri havalandırarak, Barcelona kariyerindeki 400. golünü kaydetti. Bu golle ligdeki gol sayısını da 35’e çıkaran Messi, gol krallığı yarışında 39 golü bulunan Real Madrid’in Portekizli yıldızı Ronaldo’nun ardından ikinci sırada yer aldı. Messi, bu sezon 15 golün de hazırlayıcısı olarak takımının attığı 89 golün 50’sine katkı sağladı.

62 FARKLI TAKIMA GOL ATTI

Arjantinli oyuncu kariyeri boyunca 62 farklı takıma karşı gol sevinci yaşadı. 27 yaşındaki oyuncu, en çok golünü ise 23 kez karşılaştığı Sevilla’ya karşı attı. Messi, Sevilla ağlarını 22 kez havalandırmayı başardı. Yıldız ismin Sevilla’nın ardından en çok gol sevinci yaşadığı takım ise ezeli rakipleri Real Madrid.

REAL MADRID’E KARŞI 30 MAÇ

Arjantinli oyuncunun kariyerinde en çok maça çıktığı takım ise Real Madrid. Ezeli rakiplerine karşı 30 maçta forma giyen Messi, Madrid ağlarını 21 kez sarsmayı başardı. Ayrıca, Real Madrid maçları Messi’nin kariyerindeki en çok sarı kart gördüğü maçlar olarak dikkat çekti.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.