Metin Doğan İstifa Etti

Metin Doğan İstifa Etti
Ak Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Av. Metin Doğan İl Başkanlığı Görevinden İstifa Etti

AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanlığı görevini yürütmekte olan Avukat Metin Doğan, milletvekili adayı olabilmek için görevinden istifa etti.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un çok yakın siyasi yol arkadaşlarından Metin Doğan’ın istifası ile boşalan il başkanlığına, İl Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı olarak görev yapan İl Başkan Yardımcısı Avukat Ahmet Güngör’ün vekalet etmesi bekleniyor. Metin Doğan’ın Başbakan Davutoğlu’nun icazeti ile istifa ettiği ve listeye girme şansının yüksek olduğu yakın çevresince ileri sürülüyor.

METİN DOĞAN KİMDİR?

1972 yılında Kahramanmaraş’ta doğdu. İlköğrenimi Kahramanmaraş’ta tamamladıktan sonra 1991 yılında Adana Endüstri Meslek Lisesi Elektronik Bölümünden mezun oldu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1997 yılında mezun olduktan sonra stajını tamamlayarak Kahramanmaraş da serbest avukatlığa başladı. 1999-2000 yıllarında Fazilet Partisi İl Yönetim Kurulu üyeliği, 2001- 2005 yılları arasında Ak Parti Kahramanmaraş Merkez İlçe Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Kahramanmaraş Barosunda 2006-2008 yılları arasında Denetim Kurulu Üyeliği, 2008-2010 yılları arasında ise Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı.

Av. İsmail Kahveci’nin milletvekili adaylığı için istifa etmesi üzerine 2 Nisan 2011 tarihinde yapılan seçimlerde Kahramanmaraş Barosu Başkanlığına seçildi. Doğan, 14 Ekim 2012’de yapılan seçimi de kazandı. Baro’nun Adliye karşısında modern hizmet binasına kavuşturulmasında büyük rol oynadı.

2014 yerel seçimlerinde Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak açıklanmasının ardından il başkanlığı görevinden istifa eden Erkoç’un yerine başkan vekili Mehmet Akif Kahveci getirilmiş, Kahveci’nin de Dulkadiroğlu İlçesi Belediye Meclis Üyeliğine aday olmasının ardından istifa etmesi üzerine ise İl başkanlığına vekaleten Mehmet Eken atanmıştı.

AK Parti Genel merkezi 2014 ocak ayında  AK Parti İl Başkanlığına Kahramanmaraş Baro Başkanı Avukat Metin Doğan’ın atandığını açıklamıştı. Doğan, 18-19 Ekim 2014 tarihinde yapılan Baro seçimlerinde ise yeniden aday olmadı.

Metin Doğan, Ocak 2015’de yapılan İl Kongresine ise tek aday olarak katılmış ve başkan seçilmişti.

AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Metin Doğan, 1 Kasım’da yapılacak erken seçim öncesinde Milletvekili adayı olmak için görevinden istifa etti. Doğan, evli ve üç kız çocuğu babasıdır.

Edeajans.com

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.