Mevlana Mahallesinde 55 Vatandaş Tapusunu Aldı

Mevlana Mahallesinde 55 Vatandaş Tapusunu Aldı
Kahramanmaraş Merkez İlçe Onikişubat Belediye Başkanlığı, Mevlana Mahallesinde tapu problemi bulunan 55 vatandaşla anlaşmaya vardı.

Kahramanmaraş Merkez İlçe Onikişubat Belediye Başkanlığı, Mevlana Mahallesinde tapu problemi bulunan 55 vatandaşla anlaşmaya vardı.

Onikişubat Belediyesi, Mevlana Mahallesi’nde uzun yıllardır çözülemeyen tapu problemlerini neticelendiriyor. İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün yaptığı imar uygulamasının ardından, sorun bulunan 55 vatandaşın mülkleri tespit edilerek, anlaşmaya varıldı. Anlaşma çerçevesinde arsaların metrekare birim fiyatı 150 TL olarak belirlenerek ve yüzde 25’i peşin olmak kaydıyla vatandaşlara satışı yapılacak.

Mevlana Mahallesi Muhtarlığında vatandaşlarla bir araya gelerek, tapularını teslim eden Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, uzun yıllardır kronikleşen bir problemi çözüme kavuşturduklarını söyledi. Hem belediyenin hem de vatandaşların menfaatlerini gözeterek makul bir anlaşma yapıldığını dile getiren Mahçiçek, şöyle konuştu:

“İmar Müdürlüğündeki arkadaşlarımız buradaki sıkıntıyı aşmak için güzel bir çalışma yaptılar ve çözüm ürettiler. Ve o üretilen çözüm noktasında, buradaki arkadaşlarımızın kaç metre kare yerleri olduğunu tespit ettik, tespit edilen metrekareleri fiyatlandırdık ve çok uygun bir fiyat belirledik. Ama arkadaşlarımız da buna değerdi. Gerçekten dar gelirli insanlarımızdı. Bugüne kadar da çözülemeyen bu problemi de çözmüş olduk. Arkadaşlarımızı inşallah ev ve arsa sahibi yapacağız. Belediyemiz kendilerine burayı metrekaresi 150 TL gibi çok uygun bir fiyattan verecek. Mümkün mertebe dörtte birini peşin olarak alalım, kalan kısmı da uzun vadede taksit yapalım diyoruz. Ve buradaki sıkıntıyı da yılların sıkıntısını da böylelikle halletmiş olacağız. Vatandaşlarımızın kazasız ve belasız bir şekilde yuvalarında mutlu ve huzurlu yaşamalarını temenni ediyoruz.”

Başkan Mahçiçek, bundan sonraki süreçte de benzer sorunları çözüme kavuşturacaklarını sözlerine ekledi.

dsc_9095.jpgdsc_9126.jpgdsc_9130.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.