Mevlana’nın Hoşgörüsünü Bir De Ondan Dinleyin

Mevlana’nın Hoşgörüsünü Bir De Ondan Dinleyin
Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin 741. vuslat yıl dönümü sebebiyle, Gökkuşağı Koleji’nde anma töreni düzenlendi. Törende, öğrencilerin programladığı ‘NAO’ adlı robot, Mevlana sevgisini ve Mevlana’nın yedi öğüdünü bu sevgiyi gönülden yaşayarak gelen katılımcıl

- Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin 741. vuslat yıl dönümü sebebiyle, Gökkuşağı Koleji’nde anma töreni düzenlendi. Törende, öğrencilerin programladığı ‘NAO’ adlı robot, Mevlana sevgisini ve Mevlana’nın yedi öğüdünü bu sevgiyi gönülden yaşayarak gelen katılımcılara anlattı.

Gökkuşağı Koleji Bahçeşehir Yerleşkesi’nde düzenlenen Mevlana’yı anma törenine, Gelişim Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Abdülkadir Gayretli, eşi Şule Gayretli, çok sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı. “Mevlana’ya duyduğumuz sevgiden dolayı bir araya geldik” diyen Gayretli, "Ne olursan ol gel" sözünden hareketle, teknolojiyi kendi örf ve adetlerimize uydurarak 'biz de varız' diyoruz’" dedi.

NAO, HAZRETİ MEVLANA’YI ANLATTI

Barışın temsilcisi Mevlana’nın yedi öğüdünü izleyicilere anlatarak yoğun ilgi gören NAO, bilgisayar öğretmeni Yusuf Sezikli ve öğrencileri Meryem Sağıcı ile Mert Onur Ateş’in yaptıkları çalışmalar sonucu ortaya çıktı. NAO’yu programlarken çok şey öğrendiklerini belirten Gökkuşağı Koleji 10. sınıf öğrencisi Meryem Sağıcı, NAO’nun küçük öğrencilerin hayal gücünü ve yapabileceklerinin sınırlarını göstermek için güzel bir örnek olduğunu belirtti. NAO’nun işlevlerini ve özelliklerini anlatan 9. sınıf öğrencisi Mert Onur Ateş, her türlü özelliği barındıran NAO’yu, python (programlama) diliyle programladıklarını söyledi.

“TEKNOLOJİDE VE ELEKTRONİK PİYASASINDA SÖZ SAHİBİ OLABİLİRİZ’’

Gökkuşağı Koleji’nin teknolojiye önem veren bir okul olduğunu belirten Abdülkadir Gayretli, “NAO isminde bir robotumuz var. NAO, Mevlana’nın kutlu doğum haftası sebebiyle naatlarını söyledi. NAO ile birlikte artık ileriye yönelik daha fazla çalışma yapabiliriz. Teknolojide ve elektronik piyasasında söz sahibi olabiliriz’’ dedi. Öğrencilere küçük yaştan itibaren, teknoloji alanında dersler verilmesi gerektiğini de vurgulayan Gayretli, öğrencilerin yaptıkları küçük çalışmaları destekleyip, onların başarılarını bayrak yarışı halinde devam ettireceklerinin de altını çizdi.

Yapılan etkinlik kapsamında açılan stantlarda, yöresel kıyafetler giyen öğrenciler, katılımcılara temsil ettikleri bölgelerin lezzetlerini anlatırken oraya özgü yiyecekleri de sundular.

Etkinlik, öğrenci korosunun söylediği ilahilerin ardından, ney dinletisi eşliğinde semazen gösterisi ile sona erdi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.