"Mevlid Kandili, kâinatın şereflendiği ve insanlığın kurtuluşa erdiği gündür”

"Mevlid Kandili, kâinatın şereflendiği ve insanlığın kurtuluşa erdiği gündür”
Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Mevlid Kandili nedeniyle bir mesaj yayınladı. Başkan Okay, "Mevlid Kandili, kâinatın şereflendiği ve insanlığın kurtuluşa erdiği gündür. İki cihan güneşi peygamber efendimizin dünyaya teşrif ettiği bu günün hayır

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Mevlid Kandili nedeniyle bir mesaj yayınladı. Başkan Okay, "Mevlid Kandili, kâinatın şereflendiği ve insanlığın kurtuluşa erdiği gündür. İki cihan güneşi peygamber efendimizin dünyaya teşrif ettiği bu günün hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi.

Başkan Okay, mevlid kandili mesajını şu şekilde sürdürdü; "Fahr-i Kainat efendimizin yeryüzünü şereflendirişinin yıldönümünü büyük bir mutlulukla kutluyoruz. Bilindiği gibi O’nun getirdiği din ve bizlere verdiği mesajlarla karanlıklar aydınlığa, nefretler sevgiye dönüşüyor. Bugün, hepimizin üzerinde durması gereken şey de, O’nun güzel ahlakı ve bizlere öğrettikleri olmalıdır. Bugün tüm kırgınlıklar, yerini sevgi ve hoşgörüye bırakmalıdır. İslam âlemi olarak bu gece de, O’nun yüzü suyu hürmetine dualar ederek, O’nun sevgisi etrafında kalplerimizi birleştireceğiz. O’nun insanlığın huzuru ve mutluluğu için yaptığı çağrının hayatımıza rehberlik etmesini sağlamalı, güzel ahlakı ve yol gösterici nasihatleriyle yaşantımızı güncelleştirmeliyiz.  Bu duygu ve düşüncelerle tüm hemşerilerimizin mübarek Mevlid Kandili’ni kutluyor, Cenab-ı Allah’tan sağlık, afiyet ve bereket getirmesini  niyaz ediyorum."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.