Mevlüt Çubuk: Gazi İsmini Taşımanın Onur Ve Mutluluğunu Yaşıyoruz

Mevlüt Çubuk: Gazi İsmini Taşımanın Onur Ve Mutluluğunu Yaşıyoruz
Kütahya'da, Eylül Gaziler Günü çerçevesinde Atatürk Anıtı’nda çelenk sunma töreni yapıldı.

- Kütahya'da, Eylül Gaziler Günü çerçevesinde Atatürk Anıtı’nda çelenk sunma töreni yapıldı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e Gazi unvanının verildiği, 19 Eylül 'Gaziler Günü' kutlama programı, Vali Şerif Yılmaz ve protokol mensupları tarafından Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

Gaziler Günü kutlama programı Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Kütahya Şube Başkanı Ahmet Asım Okat'ın 'Ben Gazi'yim' isimli şiiri okunmasından sonra Muharip Gaziler Derneği Kütahya Şube Başkan Yardımcısı Mevlüt Çubuk tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşmasında şu ifadeler kullanıldı: ”19 Eylül Gaziler Günü savaş meydanlarında ve vatan müdafaasında canlarını ortaya koyarak aziz milletine ve vatanına hizmet eden gazilerin şeref ve onur günüdür.Bugün gazi olmanın gururunu taşıyan bizler büyük coşku ve mutluluk yaşıyoruz.19 Eylül Büyük Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Türk kahramanlığının bir ışık gibi doğduğu gündür. Bundan 20 gün önce 30 Ağustos Zafer Bayramımızı gurur ve sevinç içerisinde kutladık. Zafer Bayramımızın önemi kadar bugün 19 Eylül Gaziler günüde biz gaziler için sevinç ve gurur günümüzdür. Türk toprakları üzerinde emperyalist devletlerin kurduğu hain planlarını bertaraf eden Gazi Ordunun mensupları olan bizler üzerimizde Gazi ismini her zaman taşımanın mutluluğunu ve onurunu yaşıyoruz.Türk askerinin görev yaptığı Çanakkale, Kurtuluş, Kore, Kıbrıs ve Güneydoğu’da ve Türk Bayrağının dalgalandığı her karış toprağında şehit olan silah arkadaşlarımızı saygı ve şükranla anıyorum. Gazi olarak evlerine dönen silah arkadaşlarımı da yaptıkları bu kutsal görevlerinden dolayı kutluyorum. Gazi olarak vefat eden silah arkadaşlarımı da rahmetle yad ediyorum.

Biz gaziler kendimizi ifade etmek için sadece gaziler gününü beklemek istemiyoruz. Tüm Kütahya halkımızı Derneğimize bir kez olsun bizleri ziyaret etmelerini ve bizleri daha yakından tanımalarını istiyoruz. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimize Gazileri iyi tanımaları ve gazilik kavramının ne olduğunu anlamaları için bizleri ziyaret etmelerini istiyorum. Kütahya Muharip Gaziler Derneği olarak aramızdan ayrılan silah arkadaşlarımı, tüm şehitlerimizi saygıyla anar, hayatta olan Gazilerimize sağlık ve mutluluklar dilerim“dedi. (EFE)

MEVLÜT ÇUBUK: GAZİ İSMİNİ TAŞIMANIN ONUR VE MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.