Mezarlık Çiçek Açtı

Mezarlık Çiçek Açtı
Sarıgöl İlçesi’nin Doğuşlar Mahallesi Mezarlığı asırlardan bu yana Ekim ayında sarı, renkte çiğdem adı verilen çiçeklerle dolup taşıyor.

- Sarıgöl İlçesi’nin Doğuşlar Mahallesi Mezarlığı asırlardan bu yana Ekim ayında sarı, renkte çiğdem adı verilen çiçeklerle dolup taşıyor.

Doğuşlar Mahallesi’nde mezarlığın en az 200 yıllık olduğunu belirten Doğuşlar Mahallesi Muhtarı Şükrü Akın, "Mahallemizin mezarının büyüklerimizden öğrendiğimize göre 200 yıla aşmakta. Mezarlığımızda her yıl ekim ayında sarı, sarı çiçek açan çiğdem çıkıyor. Bir ay kadar mezarlığımızı süslüyor, güzel koku veriyor.’’ dedi.

Muhtar Şükrü Akın mahalle mezarlığının yıllar öncesi iki kez yandığını ifade ederek, "Mezarlığımızın çevresi duvarla çevrili değil. Yoldan gelip geçenler sigara atıyor bu yüzden yıllar öncesi iki kez yandı. İçinde palamutların tamamı yanmıştı. Ama, soğansı köklere sahip olan çiğdem çiçekleri ekim ayında her yıl çıkmaya devam ettirdi. Buraya nasıl kim dikti bilemiyoruz’’ dedi. Doğuşlar Mezarlığı'nın kenarından gelip geçenler sarı sarı açan çiğdemlerin güzelliklerini seyretmeden geçmiyor ve dualar okuyorlar.

MEZARLIK ÇİÇEK AÇTI

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.