Mezun Oldukları Okulu Unutmadılar

Mezun Oldukları Okulu Unutmadılar
Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde bulunan, eğitim ve öğretime 1966 yılında başlayan Milli Egemenlik İlköğretim Okulu’nun ilk mezunları, sosyal medyada bir araya gelerek okullarına kitap bağışladılar.Oku...

Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde bulunan, eğitim ve öğretime 1966 yılında başlayan Milli Egemenlik İlköğretim Okulu’nun ilk mezunları, sosyal medyada bir araya gelerek okullarına kitap bağışladılar.

Okulun ilk öğrencisi ve mezunlarından olan Yaşar Uçar Aker, Nezihe İnce, Hayriye Bakan, H.Murat Yavaşoğlu ve A.Vahap Kaygusuz mezun oldukları okulun Müdürü İlhan Hayta ile bir süre görüşerek sohbet ettiler. Okudukları okulu ve oturdukları sıraları yeniden görmenin heyecanını yaşayan eski öğrenciler, kendi aralarında temin ettikleri yaklaşık 300 civarında kitabı okullarına teslim ettiler.

Okula bağışlanan kitaplarla ilgili olarak bilgi veren okulun eski öğrencilerinden A.Vahap Kaygusuz, “Okula bağışladığımız kitaplar, kendi kütüphanelerimizde yer alan kitaplardan oluşuyor. Bağışladığımız kitaplar içinde Türk ve Dünya edebiyatında yer alan önemli eserlerin yanında, öğrencilerin kaynak olarak kullanabilecekleri, kendi seviyelerine uygun kitaplar da yer alıyor. Amacımız okuma alışkanlığına katkı sunmaktır. Bize bu imkanı sağlayan Okul Müdürü Yardımcısı Adnan Ekici’nin şahsında okul idaresine teşekkür ederiz” dedi.

Okul Müdürü Yardımcısı Adnan Ekici ise, “Okulumuzun ilk mezunlarını aramızda görmek bizleri sevindirdi. Hele böyle bir anlamlı bağış ile bir araya gelen eski mezunlarımızı okulumuzda görmek bizleri ayrıca memnun etti” diyerek kitap bağışından dolayı da teşekkür etti.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.