MHP Adaylarını Tanıttı

MHP Adaylarını Tanıttı
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kahramanmaraş İl Başkanlığı tarafından 26. dönem Milletvekili adayları tanıtım toplantısı düzenlendi.

Haberin Fotoğrafları İçin Tıklayın

Özel bir tesiste gerçekleştirilen toplantıda MHP Milletvekili adayları birer konuşma yaparak hem kendilerini tanıttı hem de seçim çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Toplantıya 8 Milletvekili adayından 8. sırada bulunan Ayşe Aras rahatsızlığı nedeniyle katılamadığı için bir mesaj gönderdi.

Partililerin yoğun ilgi gösterdiği programda 3. ve 7. sıra adayları Zekeriya Öztürk ve Mustafa Bölükbaşı konuşmalarıyla katılımcıları gülümsetirken 4. sıra Milletvekili adayı Şule Arıkan’ın şehitlerimizden bahsederken duygulandığı gözlendi.

7 Haziran 25. dönem Milletvekilliği seçimlerinin ardından genel seçimlerin yenilenme kararı alındığını ve şu anda önlerinde 1 Kasım 26. dönem seçimleri olduğunu ifade eden MHP Kahramanmaraş İl Başkanı Süleyman Öner şu şekilde konuştu: “Kim ne yaparsa yapsın, neyle meşgul olursa olsun Kahramanmaraş ve ülkenin geleceğini düşünmek zorundayız. MHP aziz milletimize ülkenin geleceği için oy ver çağrısı yapmaktadır. Her aklı başında ve sağduyulu insanımız ülkenin kötü ve karanlık günlerden geçtiğini bariz olarak görmektedir. Türkiye’de her kesim AKP mağdurudur, AKP iktidar dönemi patlamalar dönemi olmuştur. Bölücü terör örgütünün hain ve alçak eylemleri ülkemizi kana bulamaktadır. Dolar kuru 3 TL’yi aşmıştır, Türkiye’nin dış borcu 263 milyar dolar artmıştır. Genel olarak medyada servis edildiği üzere 1 Kasım’ın aşağı yukarı 7 Haziran tekrarı olması halinde hiç kimse kaygılanmasın. Böyle bir durum karşılığında MHP olarak PKK uzantısı HDP dışındaki her partiyle 4 ilkesi saklı kalmak kaydıyla iktidar kurmaya ve iktidar olmaya vardır.”

“VATANDAŞ AKP’NİN TEK BAŞINA İKTİDARA GELEMEYECEĞİNİ ALGILASAYDI…”

MHP Kahramanmaraş Milletvekili ve birinci sıra adayı Fahrettin Oğuz Tor konuşmasında şunları dile getirdi: “1 Kasım seçimlerinin 7 Haziran seçimlerinden çok daha önemli olduğunu herkes idrak ediyordur. Özellikle 7 Haziran seçimlerinden sonra yaşanan olaylar Türkiye’nin bir beka sorunuyla, bir bölücülük sorunuyla karşı karşıya olduğunu apaçık göstermiştir. 7 Haziran’a giderken adaylar olarak, teşkilat olarak çok çalıştık, İnşallah sayenizde daha çok çalışacağız MHP’yi daha iyi noktalara getireceğiz. AK Partinin tek başına iktidar olamayacağını 7 Haziran seçimlerine giderken çok söyledik ama inandıramadık. En başta bürokrasi, işverenler, esnaf, vatandaş AKP’nin tek başına iktidara gelemeyeceğini algılasaydı bu günkü netice çok daha farklı olurdu, düşüş çok daha fazla olurdu.”

2002 ve 2015 arasında yapılan 4 genel seçimde AK Parti’nin Milletvekili sayısının 365’ten 258’e düştüğünü aktaran Tor, 105 milletvekili kaybettiğini ve düşüsün 1 Kasım seçimlerinde de devam edeceğini savundu.

MHP’nin 7 Haziran’dan ders alarak aday listelerinde önemli revizyonlar yaptığını kaydeden Tor: “MHP, bunu bir hamaset olarak da söylemiyorum, bu seçimlerde sürpriz bir başarıya imza atacaktır.” dedi.

MHP Kahramanmaraş Milletvekili ve ikinci sıra adayı Sefer Aycan şunları konuştu: “MHP aynı yerde aynı söylemle duruyor. Değişen, dönüşen, yalan söyleyen tek bir parti var: Adalet ve Kalkınma Partisi. CHP’’de aynı yerde duruyor, HDP’de aynı yerde duruyor. Dönüşen, sürekli fikirlerinde değişiklikler olan, bugün söylediğini yarın yalanlayan, dün söylediğini bugün yalanlayan bir parti varsa Türkiye’de o da Adalet ve Kalkınma Partisi’dir. Nedense AK Parti sürekli dönüşüm göstermektedir ve sürekli bir takiyye içerisindedir, sürekli yanılma içerisindedir. Ne hikmetse her gün yanılan bu partiye hala güvenilmektedir.”

“İÇİMİZDEKİ ÇÜRÜKLERİ BULARAK ADAY YAPMAKTADIR”

MHP’nin ayrım yapmadan her zaman bin yıllık kardeşlikten bahsettiğini belirten Aycan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’yi 36 etnik yapıya bölerek bölücülük yaptığını iddia etti. AK Parti’nin milliyetçi oyları hedef aldığını savunan Aycan, Güneydoğu’daki oylardan ümidini kestiğini ve MHP’nin tabanına oynadığını öne sürdü. Aycan: “İçimizdeki çürükleri bularak aday yapmaktadır. Güya MHP’nin tabanına yönelik algı operasyonu yapmaktadır. Maalesef Maraş’ta da bunu gördüm. Kahramanmaraş’ımızda da bu algı operasyonu bir şekilde dillendirilmiş. Değerli ağabeylerim, kardeşlerim bu ihanete, bu hedefe karşı uyanık olmamız lazım. AKP’nin şu an gördüğümüz tüm çabası MHP’nin oylarına yönelik bir tezgah içerisindedir. Bu seçim MHP’yi yıpratmaya ve MHP’den oy çalmaya yönelik AKP’nin çabalarını izleyeceğimiz bir seçim olacaktır.” şeklinde konuştu.  

“BU SEÇİMDE KAHRAMANMARAŞ, KAHRAMANMARAŞLILIĞINI VALLAHİ GÖSTERECEK”

MHP 3. sıra Milletvekili adayı Zekeriya Öztürk yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Bu seçimde Kahramanmaraş, Kahramanmaraşlılığını Vallahi gösterecek. Sizin bu topluluğunuz, sizin bu gözünüzdeki ışık, sizin bu yürekli davranışlarınız bizi ümitlendirdi. Oylar çok, Elbistan tarafında, kuzey ilçelerinde istemediğiniz kadar oy alacağız İnşallah. Kimsenin propagandasını fazla yapmayacağız, biz kendi yapacağımız partimizin programını anlatacağız. Bunları bir birimize anlatmayla vakit geçirmeyeceğiz. Özelleştirmeyi yeniden açacağız, peşkeş çekilen her yeri Türk milletine tekrar kazandıracağız. PKK’nın yaktığı kaçak elektriği sizlere, Türk milletine ödettirmeyeceğiz. Biz Türk milleti için, vatan için, bayrak için varız. Çabamız çoluğumuza çocuğumuza, gençliğimize Suriye gibi bir ülke bırakmayalım diyorum. 5 milyon insan var şu anda, 2 milyon diyorlar onda da yalan söylüyorlar, hiçbir şeyi doğru söylemiyorlar. Maraş’ı istila etmişler, Gaziantep’i istila etmişler. Bayramda sadece 210 tane kamyonet çalınmış, kimin eli kimin cebinde belli değil. Türkiye bir yolgeçen hanı olmuş.”

“BU AKP’NİN, BU HDP’NİN AYNI ORANDA VEBALİ VARDIR”

4. sıra Milletvekili adayı Şule Arıkan konuşmasında şunları ifade etti: “Akan kanda, bu şehidin kanında her gün gelen şehit gelen haberlerinde bu AKP’nin, bu HDP’nin aynı oranda vebali vardır. Kan onlara bulaşmıştır, bu çözüm sürecinde tonlarca patlayıcılar girecek, roketatarlar girecek görmeyeceksin, duymayacaksın. Biz Türk milleti balık hafızalıyız ama herhalde o kadar değildir. Davul zurnayla karşılamaları hadi unuttuk diyelim, Tayyip Erdoğan’ın geçen hafta konuşmasında Valilere kendilerinin izin vermediğini bahsetti. Valilere zaten yazılı emre gerek yok, AKP’nin birçok bürokrat il Başkanı gibi hareket ettiği için… 2 gün sonra muhtarlar toplantısında o emri onlar vermemiş. Bu kadar da balık hafızalı değiliz, 2 günlük hadiseyi de unutacak kadar.”

“BUGÜN KAHRAMANMARAŞ ADLİYESİ’NDE 5 TANE İCRA DAİRESİ VAR”

MHP 5. sıra Milletvekili adayı Mustafa Bastırmacı şu şekilde konuştu: “ 2002’den beri ekonomiden bahsediyoruz, evet Kahramanmaraş’ta 2002’de 1 tane icra dairesi vardı. Bugün Kahramanmaraş Adliyesi’nde 5 tane icra dairesi var. Kahramanmaraş’ın her tarafında farklı hadiselerin olduğunu ve bir taraftan da 100 bine yakın Suriyeli göçmenleri buraya taşıyarak her türlü sıkıntıların yaşandığını ben çok fazla açmak istemiyorum. Esas konu böyle giderse 5 sene, 10 sene sonra bu toplumsal hadiselerin Kahramanmaraş’ta nasıl vuku bulacağını hep birlikte göreceğiz.”

“HEMŞERİLERİM BİR TAKIM KAYGI VE SIKINTI İÇERİSİNDELER”

6. sırada listeye giren Neslihan Koca Nergiz şunları konuştu: “ Dün Doğukent’te bugün de Duraklı Mahallesinde seçim çalışmalarımızı yürüttük. Bayan olmanın avantajıyla hem bayan arkadaşlarımızla kucaklaşabildik hem de esnaflarımızla kucaklaşabildik. Fakat gördüm ki              Kahramanmaraşlı hemşerilerim bir takım kaygı ve sıkıntı içerisindeler. Bu kaygı ve sıkıntının sebebi ne Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli ne de onun siyasi duruşudur. Bu kaygının tek sebebi Recep Tayyip Erdoğan’dır bunu herkes bilsin dava arkadaşlarım.”

“PARASI OLMAYAN ANADOLU ÇOCUKLARI GİDİP ORADA ÖLÜYOR”

MHP 7. sıra adayı Mustafa Bölükbaşı ise yaptığı konuşmada şunları anlattı: “Çıktık baktık ki bu ülkede adaletsizlik, yolsuzluk, kirlilik var. Bu ülkede terör var, bu ülkede milli irade yok oluyor. Evlatlarımız perişan ülkenin geleceğinde sıkıntı var. Ülkede bir terör var, gerçekten kan akıyor. Kimin kanı akıyor? Bedelli gidemeyen, parası olmayan Anadolu çocukları gidip orada ölüyor. Ya ağanın çocuğu, paşanın çocuğu, beyin çocuğu nerde? Gemilerde, yatlarda, katlarda, kız Almanya’da oğlu Fransa’da bu din kardeşimin keyfinde yaşarken benim Anadolu’nun o kınalı kuzuları bedelli parası olmadığı için askere gidiyor. Tabiî ki Allah’ım onları o mertebeye yükseltiyor, hakikaten herkese nasip olmaz. Ama birazda Bilal’lere nasip olsa, birazda onlar şehit olsa. Valla gemide şehit olmaz, denizde hiç olunmaz

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.