Mhp Genel Sekreteri Ve Bursa Milletvekili Adayı İsmet Büyükataman:

Mhp Genel Sekreteri Ve Bursa Milletvekili Adayı İsmet Büyükataman:
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili Adayı İsmet Büyükataman, yaklaşan 7 Haziran seçimleri öncesinde sandık güvenliği konusunu gündeme getirdi. İnegöl’de konuşan Büyükatama...

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili Adayı İsmet Büyükataman, yaklaşan 7 Haziran seçimleri öncesinde sandık güvenliği konusunu gündeme getirdi. İnegöl’de konuşan Büyükataman, 2011 yılında yapılan genel seçimlerde Bursa’da, MHP’nin 120 sandıkta aldığı oyların tutanaklarda başka partilere yazıldığını belirterek, "Sayımlarla alakalı farklı hilebazlıklara başvurulursa, yerel seçimlerde olduğu gibi yine trafolara kediler girerse , bu defa vatandaşın tepkisinin çok daha farklı olacağının kanaatindeyim" dedi.

"VATANDAŞIN TEPKİSİ BU KEZ FARKLI OLUR"

Bursa’nın İnegöl İlçesi’nde partisinin ilçe teşkilatının yürüttüğü seçim çalışmalarına destek veren MHP Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili Adayı İsmet Büyükataman önce Halk Eğitim Merkezi’nin sergi açılışını yaptı. Daha sonra Esnaf ve Sanatkârlar Odası üyeleriyle bir araya gelen Büyükataman, burada sandık güvenliğine dikkat çekti. Sandık güvenliğinin hükümet tarafından sağlanması gerektiğini söyleyen MHP Genel Sekreteri Büyükataman, şöyle konuştu:

"Uygulanan 13 yıllık gerginleştirmeye, kutuplaştırmaya dayalı siyaset dilinin ve anlayışının toplumu getirdiği nokta endişe verici bir durumdadır. Hiçbir dönem olmayan bir kutuplaşmaya şahit oluyoruz. Bu tereddütler eğer kamu vicdanında devam edecek olursa, yine trafolara kediler girerse, sayımlarla alakalı farklı hilebazlıklara başvurulursa bu defa vatandaşın tepkisinin çok daha farklı olacağının kanaatindeyim" dedi.

120 SANDIKTA HİLE YAPILDI İDDİASI

Geçtiğimiz 2011 yılında yapılan genel seçimleri hatırlatan Büyükataman, AKP’nin o süreçte çeşitli hilebazlıklara başvurduğunu savundu. Bursa’da 120 sandıkta Milliyetçi Hareket Partisi’nin sıfır oy aldığının ifade edildiğini öne süren Büyükataman, şunları kaydetti:

"Bunlarla ilgili yapmış olduğumuz araştırmalarda birleştirme tutanaklarında MHP’nin almış olduğu oyları, altındaki veya üstündeki tutanakta hangi siyasi parti varsa ona yazıldığına dair ciddi tespitlerimiz oldu. Bu kadar tesadüfün üst üste gelmiş olması mümkün değil. Bu maksatlı bir hesaba dayalı ve art niyetli bir yaklaşımdır. Geçen dönemde önce 3’üncü milletvekilimizi çıkardık. Sonrasında gümrükten gelen oylar gerekçe gösterilerek 300 oyla 3’üncü milletvekilimiz elimizden alındı. Bir oyun bile bu kadar önem arz ettiği bir ortamda 120 sandıkta hilebazlık çok rahat bir şekilde yapılabiliyor, millet iradesine saygısızlık yapılabiliyorsa bunun adı milli irade dolandırıcılığıdır. MHP olarak bu dönem konuyla alakalı üst düzeyde hassasiyet içerisindeyiz."

İSMET BÜYÜKATAMAN SEÇİM ÇALIŞMALARINI İNEGÖLDE SÜRDÜRDÜ

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.