Mhp Gündoğmuş İlçe Binasının Tahliyesi

Mhp Gündoğmuş İlçe Binasının Tahliyesi
Antalya’nın Gündoğmuş ilçesinde MHP binasının belediye görevlilerince zorla tahliye edildiği iddia edildi. MHP Antalya İl Başkanı Ali Adnan Kaya, bunun hesabını yasal yollardan soracaklarını belirtirk...

Antalya’nın Gündoğmuş ilçesinde MHP binasının belediye görevlilerince zorla tahliye edildiği iddia edildi. MHP Antalya İl Başkanı Ali Adnan Kaya, bunun hesabını yasal yollardan soracaklarını belirtirken, Belediye Başkanı Mehmet Özeren ise MHP İlçe Teşkilatı’nın 4 yıldır belediyeye kira ödemediğini söyledi.

İddiaya göre, sabah erken saatlerde belediye görevlileri, zabıta ekipleri ve polisler eşliğinde tahliye işlemini gerçekleştirdi. Belediyenin mülkü olan binanın 1999 yılından bu yana MHP İlçe binası olarak kullanıldığı kaydedildi. Binada hiçbir görevlinin olmadığı esnada yapılan tahliye sonrası partiye ait resmi evraklar, yazışmalar ve demirbaşların pasaj olarak kullanılan bir yere yığıldığı ileri sürüldü.

MHP Gündoğmuş İlçe Başkanı Ali Yüksel konu ile ilgili olarak hukuki yollardan haklarını arayacaklarını söyledi. Belediye Başkanı Mehmet Özeren’in yaptığının ne insani ne de hukuki olarak kabul edilemeyeceğini ifade eden MHP Antalya İl Başkanı Ali Adnan Kaya ise, “Kira borcumuz yok. Mahkeme kararı yok. Belediye Başkanının yapmış olduğu tam bir rezilliktir. Sanki terör mağarası basarcasına hiçbir partilimizin olmadığı esnada partimizin kapısını zorla açarak içeri girilmesi, eşyalarımızın ulu orta bir yere yığılması, resmi evraklarımızın, gizli yazışmalarımızın halka açık bir alana bırakılması zorbalığın geldiği boyutu görmek için yeterlidir diye düşünüyorum” dedi.

Hiç kimsenin yaptığını yanına bırakmayacaklarını da sözlerine ekleyen Kaya, “Yasal yollardan her türlü hakkımızı arayacak ve bu yapılan kepazeliğin hesabını soracağız” diye konuştu.

“MHP 4 YILDIR KİRA ÖDEMİYOR”

Belediye Başkanı Mehmet Özeren de, MHP İlçe Teşkilatı’nın belediyeye ait olan mülkiyeti hukuksuz olarak işgal ettiğini savundu. Özeren, yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Gündoğmuş Belediyesi’ne ait mülkler bulunmaktadır. Bu mülklerimizden bir tanesinde de MHP İlçe Başkanlığı kiracı olarak bulunmaktadır. Bizler belediye olarak eşit hizmet ilkesi ile doğru ve dürüst bir şekilde görev yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Belediyemiz kiracılarından MHP Gündoğmuş İlçe Başkanlığı 4 yıl kira ödememiştir. Bizler de belediye olarak söz konusu siyasi partinin ilçe başkanlığına icra davası açtık. Ayrıca belediyemize ait mülklerin ihaleye çıkacağını Ekim 2014’te duyurduk. Kiracımız olan siyasi partinin ilçe başkanlığına da gerekli duyurular yapılmış olup Ocak 2015’te yapılan ihaleye katılmamışlardır. Kiracılarımıza da ihale yapılacağını ayrıca duyuru yaptık. Söz konusu siyasi parti 2015 yılının Ocak ayında 4 yıllık kira borcunu ödemiş ve bizler de belediye olarak icra davamızı geri çektik. Ancak söz konusu siyasi parti ihaleye katılmadığı için bulunduğu dairede işgalci duruma düştü. İki ayı geçkin zamandır işgalci olarak belediyeye ait mülkte işlevlerini sürdürdüler. Belediye olarak yine noter kanalı ile ihaleye katılmadıkları için işgalci konuma düştüklerini ve belediye mülkünü boşaltmaları gerektiğini kendilerine tebliğ ettik. Ancak işgalci konumundaki siyasi parti ilçe başkanlığı mülkü boşaltmadı. Bunun üzerine Gündoğmuş Kaymakamlığı’na belediye mülkünün boşaltılması noktasında gereğinin yapılması için resmi yazımızı yazdık. Bugün de boşaltma işlemi gerçekleşmiştir” dedi.

Tahliyenin hukuksuz olmadığını ifade eden Özeren, “Aksine hukuksuzluk yaparak belediye mülkünü işgal eden kendileridir. Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Hukuk çerçevesinde de gerekli işlemler gerçekleştirilmiştir” ifadelerini kullandı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.