MHP heyetinden CHP’ye bayram ziyareti

MHP heyetinden CHP’ye bayram ziyareti
Kurban Bayramı sebebiyle yapılan partiler arası bayramlaşmada CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır başkanlığındaki heyet, MHP Genel Başkan Yardımcısı...

Kurban Bayramı sebebiyle yapılan partiler arası bayramlaşmada CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır başkanlığındaki heyet, MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan başkanlığındaki heyeti ağırladı.

Kurban Bayramı sebebiyle yapılan partiler arası bayramlaşmada MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan başkanlığındaki heyet CHP'yi ziyaret etti. Ziyarette yaptığı konuşmada Sındır, şunları kaydetti:

"15 Temmuz darbe girişimi gecesinde darbeye karşıt söylem ve bildiri Türkiye'de demokrasiye karşı, Cumhuriyetimize karşı yapılmış darbe girişimine karşı siyaset üstü anlayışla ortak bir tavır şuanda bayram yaşıyorsak bu sayede olmuştur. Bu darbe girişiminin öncesinde terör vardı, şuanda da var, yarın inşallah olmaz diyoruz. Teröre karşı ister adına FETÖ, ister PKK, IŞİD diyelim, kimden, nereden ne şekilde gelirse gelsin, hangi nedenle gelirse gelsin bir insanın canına kıymak isteyen, Cumhuriyetimizi, devletimizi ortadan kaldırmak isteyen hepimizin birlik, beraberlik içinde olması en büyük direnç olacaktır"

MHP'ye önemli görev düştüğünü söyleyen Sındır, "OHAL kapsamındaki KHK'ların anayasayı değiştirecek, anayasal kurumları, devleti yeniden yapılandıracak, şekillendirecek kararnameler olmaması gerektiğini, bununla ilgili mutlaka gerekiyorsa AYM'ye gidilmesi gerektiğini belirtiyoruz" dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan ise, 15 Temmuz'da yaşanan olaydan sonra ülkenin travma yaşadığını ifade ederek, "Bu dönemin aşılmadığı alınan izlenimlerle birlikte ortaya çıkıyor. Ülkenin birliği açısından bu travmayı Türk milletinin atlatması gerekiyor" dedi.

Ayhan, Yenikapı ruhunun devam etmesi gerektiğini belirterek, hassas davranılması gerektiğini, muhalefet olarak söylemeleri gerekeni söylediklerini ve söylemeye devam edeceklerini ifade etti.

BBP HEYETİ CHP'NİN BAYRAMINI KUTLADI

BBP Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Hakkı Öznur başkanlığındaki heyet de CHP'yi ziyaret etti. 15 Temmuz kalkışmasına değinen Öznur, girişimi gerçekleştirenlerin Pentagon'da yetişmiş, dindar görünümlü asker kıyafeti giymiş teröristler olduğunu söyledi. Öznur, "15 Temmuz kalkışmasında sokaklardaydık. Biz cemaat faşizmine de, tek parti faşizmine de karşıyız. FETÖ ile mücadeleyi sonuna kadar destekliyoruz ama son zamanda sapla saman birbirine karıştırıldı" dedi.

Muhsin Yazıcıoğlu davasına CHP'nin gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür eden Öznur, "8 sene geçti, devlet nerede, hükümet nerede" ifadesini kullandı.

CHP Genel Sekreteri Sındır ise, Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümüyle ilgili faillerin bir an önce yargı önüne çıkmasını beklediklerini ifade etti.

Öte yandan DSP, Vatan Partisi, Demokrat Parti, Saadet Partisi temsilcileri de CHP'ye bayram ziyaretinde bulundu.

BAYRAMLAŞMALARA ŞERO DA KATILDI

CHP Genel Merkezi'ndeki siyasi partiler bayramlaşmasında CHP'nin kedisi Şero ise konuk heyetleri karşıladı. Bayramlaşmanın yapıldığı odaya giren Şero'yu CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır kucağına aldı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.