Mhp Milletvekili Kilci’den Bir Önerge De İçişleri Bakanlığı’na

Mhp Milletvekili Kilci’den Bir Önerge De İçişleri Bakanlığı’na
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Hasan Ali Kilci, 2 polis memurunun PKK tarafından Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde şehit edilmesiyle ilişkin olarak Türkiye Büyük Millet Meclis...

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Hasan Ali Kilci, 2 polis memurunun PKK tarafından Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde şehit edilmesiyle ilişkin olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı’na soru önergesi verdi.

MHP Kayseri Milletvekili Hasan Ali Kilci, İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk’ün yazılı olarak cevaplandırması istemiyle verdiği önergede, şu ifadelere yer verdi; “Şanlıurfa Ceylanpınar ilçesinde KCK eylemleri ile ilgili yapılan bir operasyonda KCK örgüt mensubu olarak bazı kişilerin gözaltına alınması ve daha sonra iki kişinin tutuklanması ile sonuçlanmıştır. Yapılan operasyona katılan emniyet görevlilerinin isim, telefon numarası ve adreslerinin dosyaya açık şekilde yer alması bu operasyonda görev alan emniyet mensuplarını rahatsız etmiş ve 15 Temmuz 2015 tarihinde polis memuru Feyyaz Yumuşak savcılığa yapılan müracaatlarında ‘Bilgilerin açık şekilde yazılmasının can güvenliğini tehlikeye attığını’ ifade ederek dosyaya gizlilik getirilmesi talep etmiş. Ancak savcının konuyu ivedi sonuçlandırmaması neticesinde Şanlıurfa Ceylanpınar ilçesinde ikamet ettikleri evlerinde PKK teröristleri tarafından kafalarına sıkılan kurşunlarla Polis memuru Feyyaz Yumuşak ve Polis memuru Okan Acar maalesef şehit olmuşlar ve failleri henüz yakalanmamıştır. Ağustos 2014 yılında Diyarbakır ilinde görev yapan bazı emniyet görevlilerinin evlerinin kapılarına yapılan işaretlemelerin sonucunda 1 istihbaratçı olmak üzere 2 polis memuru şehit edilmiş ve bugüne kadar failleri yakalanamamıştır. Canlarını ülke güvenliği için hiçe sayan emniyet görevlilerinin can güvenliğini sağlanamayan her iki olayda da kusurları olan görevliler hakkında bir soruşturma yapılmış mıdır? Yukarıdaki bahsedilen her iki olayın tekrar yaşanmaması için bundan sonra olabilecek olayların önlenmesi bakımından herhangi bir çalışmanız var mıdır?”

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.