Mhp Tekirdağ İl Başkanı Enez Kaplan, "Lice’de Sorumlular Bellidir"

Mhp Tekirdağ İl Başkanı Enez Kaplan, Lice’de Sorumlular Bellidir
Diyarbakır’ın Lice ilçesinde terör örgütü PKK’nın ilk silahlı eylemini yapan isimlerden biri olan Mahsum Korkmaz’ın heykelinin kaldırılması sonucu yaşanan krizi değerlendiren MHP Tekirdağ İl Başkanı Enez Kaplan, sorumluların belli olduğunu öne sürdü.

- Diyarbakır’ın Lice ilçesinde terör örgütü PKK’nın ilk silahlı eylemini yapan isimlerden biri olan Mahsum Korkmaz’ın heykelinin kaldırılması sonucu yaşanan krizi değerlendiren MHP Tekirdağ İl Başkanı Enez Kaplan, sorumluların belli olduğunu öne sürdü.

Olayın planlanarak yapıldığının açık olduğunu iddia eden Kaplan, Lice ilçesinde yaşananların aniden gelişen bir olay olmadığını, o heykelin bir anda oraya dikilmediğini söyledi. Kaplan, "Bu heykel dikilmeden en az 15 gün önce hazırlıklara başlanması gerekir. Planlı ve bilinçli olarak yapılan bu olaydan ilçenin mülki amirlerinin haberdar olmaması imkansızdır. Emniyet güçlerinin de haberi vardır. Sorumlular bellidir. Heykel dikildikten 4 gün sonra müdahale gelmiştir. Ülkücü hareketin sesini yükseltmesi ve ülke genelinden tepkiler gelmesiyle müdahale edilmiştir. Açılım tavizleri terör örgütü liderlerinin heykelinin dikilecek duruma gelmesine sebep olmuştur" dedi.

"GENEL BAŞKANIMIZ DEVLET BAHÇELİ'NİN ARKASINDAYIZ"

Kaplan, yaşananlarla ilgili Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin arkasında olduklarını belirterek, "MHP olarak ülke genelinde Genel Başkanımızın Lice ile ilgili görüşleri başta olmak üzere tüm açıklamalarının arkasındayız. CHP'de olduğu gibi biz de parti içi ayrışmalar yoktur. Tekirdağ İl Başkanı olarak ilçe başkanlarımızla birlikte Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’ye desteğimiz tamdır" ifadelerini kaydetti.

MHP TEKİRDAĞ İL BAŞKANI ENEZ KAPLAN,

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.