MHP’de fatura kime kesildi?

MHP ‘de bir İl Başkanlığı seçimi yaşandı. Milletvekili Akif Paksoy ile Genel Merkezin onayladığı, tasvip ettiği aday Ali Rıza Açıksarı’ya delege yetki vermedi.

Kongre günü cenazemiz nedeniyle kongreyi takip edemedim. Ancak 2 Ekim 2009 tarihinde Aksu TV’de Turgay Terzibaş’ın proğramında seçimin iki aday arasında geçeceğini ifade etmiştim. Kahramanmaraş’ta siyasi partilerin, delegelerin eğilimini üç aşağı beş yukarı tahmin ediyoruz.

Burada yeni İl Başkanı Mustafa Bastırmacı’ya büyük sorumluluklar düşüyor. İlçelerle, teşkilatla kavga yerine birleştirici bir anlayış ortaya koymalıdır. Bunu yapamaz ise başarılı olamaz.

Başarılı olmak için orta yolu bulmak zorunda.

Türkiye’de siyaseti toplumun değerlerine, değer yargılarına, örf ve ananelerine göre yapan partiler kazanıyor, topluma ters olan düşünceler, projeler toplum için iyi olsa bile rağbet görmüyor, kabul görmüyor.

Bu yerelde siyaset yapan siyasiler içinde geçerli bir durumdur. MHP Kahramanmaraş İl Başkanlığı seçimlerinde Genel merkezin ve milletvekilinin taraf olması, delegenin düşüncesine saygı göstermemesi delegede ters tepki oluşturmuştur. MHP o eski merhum Alpaslan Türkeş’in emir komuta zinciri içinde ki MHP değildir.

Siyaset yapanlar sokağın, tabanın taleplerine, düşüncelerine, değer yargılarına saygı duymak ve sahip çıkmak zorundadır. Yoksa millet önüne sandık konulduğunda o partileri barajın altına yiter ve siyasi çöplükte bir süre sonra yer açılır.

MHP milletvekili Akif Paksoy başta olmak üzere yeni seçilen yönetime barış çubuğu yakmalı, aralardaki buzlar eritilmeli, kollektif akıl ile seçimlere hazırlanılmalıdır.

Ben MHP’ye akıl vermek için bunları yazmıyorum. Son günlerde İl Başkanı’na atfedilen sözler v.s. gibi ifadeler Yerelde ana muhalefet olan MHP’nin muhalefet yapma gücü parti içi çekişmelere kurban edilirse bunun zararı Kahramanmaraş’a da olacaktır.

Vekil Paksoy’un da aklını başına alması gerektiğini düşünüyorum. Atacağı adımları, yapacağı hamleleri iyi tespit etmelidir. Kahramanmaraş’ta her hangi bir ilçe’nin feshi, İl’in feshi 29 Mart seçimlerinde alınan 100 bin oy’un geri gitmesi anlamına gelecektir.

İktidara alternatif üretilmeyen ülkelerde, il ve ilçelerde yerel padişahlıklar kendiliğinden oluşmaktadır. En azından kahramanmaraş’ta yerel padişahlıklar olmaması için güçlü bir muhalefetin olmasını istiyorum.

CHP’ye gelince CHP’nin kahramanmaraş’ta Ana muhalefet olma şansı yok. Olamazda. Bunun sebebi Ankara olduğu kadar buradaki siyasetçilerdir.

CHP’de siyaset yapanlar Yerele ilgi göstermez, yerel konuları hiç ele almazlar ve Genel başkanlarının söylediklerinin dışında da bir şey üretemezler.

En azından 30 yıldır kahramanmaraş’ta durum böyle. Ben CHP’li hiçbir yöneticinin bu güne kadar Kahramanmaraş’ın yerel sorunlarının ele alındığı bir basın toplantısı hatırlamıyorum.

MHP’de ise bunu Merkez İlçe başkanı Ömer Özkan yapıyor. Yarın kim yapar onu da bilmiyoruz.

MHP Kasım ayında yapılacak olan kurultay sonrasında 2010 yılında yapılması muhtemel olan erken genel seçimler için çalışmalara başlaması gerekiyor.

MHP’nin yeni İl Yönetimine başarılar dileriz…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet TAŞ Arşivi