Mhp'li Belediye Başkanı, Başbakan'a Destek İçin Partisinden İstifa Etti

Mhpli Belediye Başkanı, Başbakana Destek İçin Partisinden İstifa Etti
30 Mart yerel seçimlerinde MHP’den İnlice Belde Belediye Başkanı seçilen Mehmet Yakan, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Başbakan Recep Tayip Erdoğan’a destek vermek için partisinden istifa etti.

- 30 Mart yerel seçimlerinde MHP’den İnlice Belde Belediye Başkanı seçilen Mehmet Yakan, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Başbakan Recep Tayip Erdoğan’a destek vermek için partisinden istifa etti.

Başkan Yakan, istifa gerekçesini şöyle açıkladı: “30 Mart 2014 yerel seçimlerinde İnliceli hemşehrilerimin teveccühü ile Milliyetçi Hareket Partisi'nden belediye başkanı seçildim. Bilindiği üzere yerel seçimlerin hemen ardından Türkiyemiz Cumhurbaşkanlığı seçim sürecine girmiştir. Cumhuriyet tarihinde ilk defa halk tarafından seçilecek olan 12. Cumhurbaşkanı için seçmenlerimle mahalle mahalle istişare toplantıları yaptık.

Yaptığımız istişareler neticesinde İnlice halkının çoğunluğunun Milliyetçi Hareket Partisi'nin desteklediği çatı adayı değil, Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı desteklediklerini gördüm. 12 yıldır Türkiye’nin değişiminde, dönüşümünde ve istikrarında imzası bulunan Başbakanımızı desteklemenin vicdani ve milli bir sorumluluk olduğuna inanıyorum.

Seçmenimin tercihi doğrultusunda çatının adayını değil halkın adayı Recep Tayyip Erdoğan’ı desteklediğim için Belediye meclis üyelerimle beraber Milliyetçi Hareket Partisinden istifa ediyorum. Kamuoyuna saygı ile duyurulur”.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.