Mhp’li Garip’ten Cumhurbaşkanlığı Seçimi Uyarısı

Mhp’li Garip’ten Cumhurbaşkanlığı Seçimi Uyarısı
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Yusuf Garip, 10 Ağustos’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden ülkenin geleceğinin oylanacağını söyledi.

- Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Yusuf Garip, 10 Ağustos’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden ülkenin geleceğinin oylanacağını söyledi.

10 Ağustos’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimi yaklaşırken partiler de desteklediği adaylarla ilgili çalışmalar yürütüyor. Bu konuda açıklamalarda bulunan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Yusuf Garip, "Sadece Cumhurbaşkanı değil, Türkiye’nin geleceğini oylayacağız. Bir siyasi parti seçmiyoruz, siyasi bir parti anlayışını seçmiyoruz. Vatandaşlarımızın oy kullanırken dikkat etmeleri gereken hususlar var. Bu seçimde sadece Cumhurbaşkanı seçmeyeceğiz parlamenter sistem rejimini değiştirme iradesini de seçeceğiz. Başkanlık mı parlamenter sistem mi tercihini yapacağız. Bu ülkede sistem buna göre oturtulmuş ve işlemektedir. Kuvvetler ayrılığı prensibi Türkiye’deki en önemli yapıdır. Mevcut durumda yürütme ve yasama zaten birbirine girmiş, yargı bağımsızlığından bahsetmek ise mümkün değil. Kuvvetler ayrılığı prensibi esasen Türkiye’yi güçlendiren bir prensiptir ve çok önemlidir. Adayların geçmişi ortada, bu ülkenin insanları kucaklamayanların gelecekte de bu ülke insanını kucaklamayacağı ortadadır" dedi.

Ramazan ayı içerisinde ve bayramda Türk ve İslam coğrafyasının yaşadığı acıların zirve yaptığını belirten Garip, "Bir yandan Doğu Türkistan'da yaşanan zulüm, Irak'ta Türkmen kardeşlerimize yönelik zulüm, Filistin'de müslüman kardeşlerimizin İsrail zulmü altında inim inim inlemesi nedeniyle ağız tadıyla bir Ramazan ayı maalesef geçiremiyoruz. Bu acıları bir kelime olarak ifade etmenin bir anlamı yok. Elbette bu acıları hep birlikte paylaşmamız lazım. Bu acılara daha hassas yaklaşmamız gerekir" şeklinde konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.