Mhp'li Kadınlardan Türkmenlere Yardım

Mhpli Kadınlardan Türkmenlere Yardım
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Elbistan Kadın Kolları tarafından 20 gün önce başlatılan yardım kampanyasında toplanan gıda, giyim ve kırtasiye yardımları; Irak’ın Kerkük kentinden Türkiye’ye sığınan Türkmenlere ulaştırılmak üzere 1 tır ile Ankara’ya gön

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Elbistan Kadın Kolları tarafından 20 gün önce başlatılan yardım kampanyasında toplanan gıda, giyim ve kırtasiye yardımları; Irak’ın Kerkük kentinden Türkiye’ye sığınan Türkmenlere ulaştırılmak üzere 1 tır ile Ankara’ya gönderildi. 

20 günlük süre içerisinde yüzlerce koli ve çuval gıda, giyim ve kırtasiye yardımı toplayan MHP’li kadınlar, topladıkları yardım malzemelerini Ankara’da yaşayan Türkmenlere ulaştırılması amacıyla bir tıra yükleyerek, Irak Türkmen Cephesi İl Temsilciliği yetkililerine teslim ettiler.

Çocuğunun televizyonda yaralı Türkmenleri görerek kendisine neden yardım yapmadıklarını sorması üzerine çok duygulandığını ve bu kampanyayı ekip arkadaşları ile birlikte düzenlemeye karar verdiklerini ifade eden, MHP Elbistan Kadın Kolları Başkanı Meral Bostancı, 20 günlük kısa süre içerisinde bir tır malzeme toplandığını söyledi.

Elbistan halkının yardım konusunda çok duyarlı olduğunu, kadın kolları teşkilatında yer alan bayanların da özverili bir çalışma ile başarıya ulaştıklarını anlatan Bostancı, “Topladığımız kuru gıda, giyim ve bir miktar da kırtasiye malzemesini, Irak’ta yaşanan karışıklık nedeniyle Türkiye’ye sığınan Türkmen kardeşlerimize ulaştırılması amacıyla ilgili kişilere teslim ettik. Topladığımız malzemeler 1 tırı doldurdu. Bu kampanyaya destek olan vatandaşlarımıza ve kadın kolları yönetimi ile üyesi arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. İnşallah yardım malzemeleri kısa süre içerisinde Ankara’da yaşayan Türkmen kardeşlerimize dağıtılacak” dedi.

Irak Türkmen Cephesi Kahramanmaraş İl Temsilcisi ve MHP Kahramanmaraş Milletvekili Aday Adayı Alp Arslan Kenger ise, MHP Elbistan Kadın Kolları yönetimi ve üyelerinin düzenlediği kampanyanın çok anlamlı olduğunu belirterek, yardım malzemelerinin en kısa sürede Türkmenlere ulaştırılacağını söyledi.

aw364236_03.jpg

Kenger, Ankara’da 2 bin 273 Türkmen ailenin sığınmacı olarak yaşadığını ve Türkmen sayısının 14 bini bulduğunu söyledi.

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Aday Adayı Hulusi Alagöz’ün de yer aldığı program sonunda toplanan malzemeler, Türkmenlere ulaştırılmak üzere yardım tırına yüklendi.

aw364236_01.jpg

Kaynak:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.